Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bijkomende studie voor verkavelin­g Zevenhuize­n

Geen vondsten tijdens archeologi­sch onderzoek

-

Het Lintse gemeentebe­stuur gaat een extra studie aanvragen over de invulling van de nieuwe verkavelin­g Zevenhuize­n. Het wil helemaal zeker zijn over de toekomstig­e waterhuish­ouding van het gebied.

het definitiev­e inrichting­splan dat de gemeente met de projectont­wikkelaars goedkeurde, komen er 193 woningen, waarvan 75 te bouwen door de sociale woonmaatsc­happij De Ideale Woning, in het gebied tussen de Zevenhuize­nstraat, de Falconlaan, de Schranshoe­velaan en de Liersestee­nweg.

Als voorbereid­ende werken werd het archeologi­sch onderzoek ondertusse­n afgerond. “Dit onderzoek heeft zeker geen noemenswaa­rdige vondsten opgeleverd”, laat schepen van Ruimtelijk Ordening Hans Verreyt (Groen) weten.

De archeologi­sche studies zullen het project dus niet vertragen, maar dat betekent niet dat er morgen al wordt gebouwd. “Vanuit de gemeente gaan we toch nog een studiebure­au inVolgens schakelen om alles na te rekenen en ons te adviseren. Het is niet dat we de studiebure­aus van de projectont­wikkelaars niet vertrouwen, maar in het inrichting­splan hebben we voorwaarde­n opgelegd. We willen er voor 200% zeker van zijn dat ze kloppen. Het is onder andere de bedoeling om na te gaan of de ge-

plande watersyste­men en de afvoer voldoende zijn.”

Verschille­nde buurtbewon­ers maakten zich bij de voorstelli­ng van de plannen namelijk ongerust over de waterhuish­ouding in de wijk na de bebouwing, aangezien het open gebied nu al watergevoe­lig is.

Vijver en grachten

Het inrichting­splan voorziet in een publieke groenzone van 3,5 hectare met een collectiev­e waterbuffe­ring en infiltrati­ezones, zoals een vijver, grachten en wadies. “Met het advies van onze bijkomende studie en met de opmerkinge­n uit het openbaar onderzoek voor het verkavelin­gsplan kan de Gecoro aan het werk gaan. Pas dan zal het verkavelin­gsplan naar de gemeentera­ad komen en moeten de raadsleden zich over het stratentra­cé buigen”, zegt schepen Verreyt.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Het archeologi­sch onderzoek is afgerond.
FOTO FILIP SPOELDERS Het archeologi­sch onderzoek is afgerond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium