Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen groot scherm in Olympisch Stadion

-

Het grote scherm tijdens de finale van eerste klasse B tegen Cercle Brugge was een succesrece­pt. Maar voor de stadsderby deze zondag zal er geen hangen in het Olympisch Stadion.

791 fans mogen op verplaatsi­ng naar de Bosuil voor een geladen duel tegen stadsrivaa­l RAFC. De andere fans zouden misschien warmlopen voor een groot scherm in het eigen Olympisch Stadion? “We hebben het nooit overwogen”, klinkt het bij KFCO Beerschot Wilrijk. In de terug- wedstrijd van de finale van eerste klasse B tegen Cercle Brugge hingen er wel schermen en dat was een denderend succes. “We hebben toen inderdaad 9.000 mensen in het stadion ontvangen”, zegt woordvoerd­er Sven Van den Abbeele. “En alle tickets waren op een dag de deur uit.”

Kostprijs: ongeveer 10.000 euro

“Maar tegen Cercle Brugge was de interesse en de spankracht van de wedstrijd veel groter. Het aantal supporters dat er toen op het Kiel was, zou er komende zondag nooit zitten. Met alle respect voor Play-off 2, maar zondag spelen we weer een praktisch vriendscha­ppelijke wedstrijd.” Het moet gezegd worden dat toen promotie op het spel stond.

Het is ook om financiële redenen niet vanzelfspr­ekend. “Als we de kosten-batenanaly­se zouden maken, zouden we beseffen dat het zo’n inspanning totaal niet waard is. Je moet de kost ook niet onderschat­ten van zo'n evenement met groot scherm. Dat kost zowat 10.000 euro. Een grote investerin­g die we maar heel uitzonderl­ijk kunnen doen. Ook omdat we zo’n avond graag gratis aanbieden.”

Maar een stadsderby in competitie tegen Royal Antwerp FC is toch een uniek gegeven in het voorbije decennium? “Er is ook nog een derby op het Kiel een paar dagen later, dat mag je niet vergeten. En het zal de volgende jaren nog wel gebeuren.”

Geen groot scherm dus, maar ook geen ander georganise­erd evenement van de club. “Onze fans die niet in de Bosuil kunnen kijken, zullen de match wel op TV kunnen volgen. Bij iemand thuis of op café.”

 ??  ??
 ?? FOTO GMAX ?? Bij de match tegen Cercle hing er wél een groot scherm op het Kiel.
FOTO GMAX Bij de match tegen Cercle hing er wél een groot scherm op het Kiel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium