Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lady en de bondgenoot

- (ruae)

Finding Your Feet Van: Richard Loncraine

Met: Celia Imrie, Timothy Spall, Joanna Lumley, Imelda Staunton

(111 min.)

Twee zussen op leeftijd met haakse levensvisi­es vinden elkaar terug in deze lichte, soms suikerzoet­e tragikomed­ie.

Geen vrouw die zich blij verrast weet wanneer ze na veertig jaar huwelijk haar man met een gedeelde vriendin aantreft in het washok, muilend als bronstige pubers. Welkom in Finding Your Feet, een film die met dolle overgave vertelt over de zoektocht van Sandra (Imelda Staunton) – een vrouw van stand en streken – naar een onverwacht, nieuw leven.

Het gebeurt maar zelden dat deze generatie in een lichtere film de speelvloer integraal voor zich heeft. Maar tegenover die frisse durf staat helaas een scenario dat meermaals nefast blijkt voor de bloeddruk. Belegen grappen en tegelwijsh­eden vliegen de kijker als logge bakstenen om de oren.

Dat de zussen Bif (Celia Imrie) en Sandra erg verschille­n, ligt er dik op. Die laatste laat zich graag “Lady Abbott” laat noemen, en de genereuze Bif, zorgeloos als een blije en vrije hippie, neemt haar ondanks tien jaar van radiostilt­e in huis.

Aanvankeli­jk haalt Sandra – excuseer: Lady Abbott – nog openlijk de neus op voor Bifs levenskeuz­es, tot ze de oprechthei­d van de vriendscha­ppen en de kunst van het ongedwonge­n plezier inziet.

Het is dankzij een sterke cast dat Finding

Your Feet alsnog charmeert, met in een bijrol de immer overtuigen­de Timothy Spall (Mr. Turner). Ook Joanna Lumley – Patsy Stone uit Absolutely Fabulous – is in haar element.

De boodschap vat je moeiteloos zonder leesbril: grijze haren verplichte­n niemand tot een grijs bestaan. Ook kale mannen doen hier hun voordeel mee.

 ?? FOTO RR ?? Imelda Staunton (Sandra) en Celia Imrie (Bif) als de twee zussen.
FOTO RR Imelda Staunton (Sandra) en Celia Imrie (Bif) als de twee zussen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium