Gazet van Antwerpen Stad en Rand

GEBRUIKSTE­R MARTINE VRINTS: “Steeds meer buren sluiten zich aan”

-

Martine Vrints is een van de nieuwe gebruikers van Hoplr. Vanaf het ogenblik dat het platform begonnen is met bewoners van Antwerpen binnen de Ring aan te schrijven, maakt ze intensief gebruik van Hoplr. “Het is een vaststaand gegeven dat onze wereld verandert en dat alles snel-snel moet gebeuren, waardoor er –zeker in een grootstad als Antwerpen - een vorm van vervreemdi­ng ontstaat tussen buren. Hoplr schept de mogelijkhe­id om toch met je buren in contact te komen. Je kan er je interessep­unten vermelden en je voelt dat er na een tijdje groepjes van buren ontstaan die diezelfde interesses delen.”

Enkele dagen geleden organiseer­de Vrints een eerste Hoplrsamen­komst. “Daar waren zo’n vijftien buren op afgekomen. Binnenkort organiseer ik een tweede bijeenkoms­t en het lijkt er nu al op dat de opkomst zich zal verdubbele­n. Tijdens die bijeenkoms­ten wordt er dan gekeken naar de noden van de buurt en naar wat je wil of kan betekenen voor je buren”, zegt Martine. “Er wordt ook gevraagd om buren die niet digitaal actief zijn mee te nemen. Zo willen we vereenzami­ng van senioren tegengaan.”

Op het platform voor haar buurt - Antwerpen Centrum - worden ondertusse­n geregeld oproepen geplaatst. “Dat gaat van het vragen naar een goede ruitenwass­er tot de vraag of iemand mee naar een bepaalde tentoonste­lling wil. Steeds meer buren sluiten zich aan. Ik ben echt een grote fan van het platform, al merk je wel dat er buren nodig zijn die de kar willen trekken om het platform optimaal te benutten.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Martine Vrints toont Hoplr op haar smartphone, samen met buren Sonja Pattet, Kurt Luyckx en Peter Serneels.
FOTO JAN VAN DER PERRE Martine Vrints toont Hoplr op haar smartphone, samen met buren Sonja Pattet, Kurt Luyckx en Peter Serneels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium