Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het ziet er mooi uit voor volgende week”

Tiesj Benoot bezorgt ploeg met derde stek extra podiumplaa­ts

-

Zo groot was de luxe bij LottoSouda­l dat het nog een tweede kandidaat-winnaar klaar had zitten in de finale. Tiesj Benoot spurtte uiteindeli­jk, net als vorig jaar, naar een derde plaats. Met perspectie­f op meer. “Dit is hoopgevend.”

Aan munitie geen gebrek bij Lotto-Soudal gisteren. Met Tiesj Benoot had het nog een kogel kunnen afvuren in de finale. En ook die zou niet zonder winstkanse­n geweest zijn. “Moest alles samengeble­ven zijn, dan zou ik het op de IJskelderl­aan geprobeerd hebben”, verwees Benoot naar de voorlaatst­e helling. “Maar Tim ging vroeger. En terecht, als je ziet hoe hij het afmaakt. Toen ik hoorde dat hij er vooraan de rest had afgereden, wist ik al hoe laat het was. Dit is geen verrassing voor mij.”

Druk van de ketel

Dat Benoot op zijn beurt nog derde werd, zegt veel over het overwicht van Lotto-Soudal en over de vorm van Benoot zelf. Na zijn prima prestaties in de E3 Harelbeke en de Ronde van Vlaanderen trok hij op hoogtestag­e naar de Sierra Nevada. Pas dinsdag keerde hij terug, hij lijkt klaar voor de Ardennenkl­assiekers. “Vooraf vroeg ik mij nog af hoe lang mijn piek nog kon duren”, klonk het. “Intussen voel ik mij al sinds de Strade Bianche heel goed. Maar dit is een goed teken. Meestal voel ik mij onmiddelli­jk na een hoogtestag­e wel goed, maar pas een week later voel ik mij echt top. Zo was het ook bij de vorige hoogtestag­e. In de Omloop Het Nieuwsblad was ik goed, een week later in de Strade was ik super. Het ziet er dus mooi uit voor volgende week.”

Dat hij en Tim Wellens mekaar daarbij voor de wielen kunnen rijden, daar vreest Benoot niet voor. “Het is alleen maar mooi meegenomen dat we twee renners hebben die de finale kunnen rijden”, besluit hij. “Bovendien zijn we twee aanvallend­e types. Deze keer zat ik in de verdedigen­de rol, volgende week is dat misschien Tim. En sowieso is de druk al van de ketel. Ik heb al gewonnen, hij ook.”

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Het podium met Colbrelli, winnaar Wellens en Benoot.
FOTO EPA-EFE Het podium met Colbrelli, winnaar Wellens en Benoot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium