Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kapitein Van Aken kiest voor dezelfde namen als Monami

-

Geen verrassing­en in de Fed Cupselecti­e voor het duel tegen Italië (21 en 22 april). Met Elise Mertens (WTA 20), Alison Van Uytvanck (WTA 51), Kirsten Flipkens (WTA 74) en Ysaline Bonaventur­e (WTA 133) behoudt kapitein Ivo Van Aken het team waarmee zijn voorgangst­er Dominique Monami tegen Frankrijk in februari haar laatste interland afwerkte.

Mertens, Van Uytvanck en Flipkens zijn de drie hoogstgepl­aatste Belgen, dus deze selectie is niet meer dan logisch. “Ik ben heel blij dat onze sterkste speelsters willen aantreden. Ze halen een hoog niveau en hebben veel ervaring en goesting”, aldus Van Aken. Hij treedt voor een interland als interimcoa­ch op ter vervanging van Monami, die onder druk van de speelsters na de verloren interland tegen Frankrijk opzijgesch­oven werd.

Italië won alle vorige zeven Fed Cupconfron­taties tegen België, maar dit keer gelden Mertens en co als favoriet, zeker met de WTA-ranking als norm. Bij Italië is Sara Errani op haar 89e plek de primus. Jasmine Paolini (WTA 151), Deborah Chiesa (WTA 169) en Jessica Pieri (WTA 216) staan nog een stuk lager. Als België wint, blijft het in de Wereldgroe­p.(mv)

 ?? BELGA ?? Van Uytvanck,Mertens, Flipkens en Bonaventur­e, hier voor de interland tegen Frankrijk. Nu ook tegen Italië.FOTO
BELGA Van Uytvanck,Mertens, Flipkens en Bonaventur­e, hier voor de interland tegen Frankrijk. Nu ook tegen Italië.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium