Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit jaar moet het gebeuren”

Christophe­r Pegg en Oxaco snakken naar een prijs

-

Ook Oxaco begint morgen aan de play-offs. Tegenstrev­er wordt Gistel-Oostende. In Boechout snakken ze naar een prijs na de verloren bekerfinal­e. Christophe­r Pegg en zijn maats zijn er in elk geval klaar voor.

“Dit jaar moet het gebeuren”, zegt Pegg. “Ik heb dit seizoen speciaal geen jeugdploeg gecoacht om een prijs te pakken. En we zijn er klaar voor. Iedereen is blij dat het eindelijk om de knikkers gaat. In de play-offs wordt er met een heel andere intensitei­t gespeeld dan in de competitie. We hebben de ervaring en de spelers om dit verhaal tot een goed einde te brengen.”

“Tijdens de competitie verloren we wel in Gistel (93-71, red.), maar thuis wonnen we met 86-70. We hebben thuisvoord­eel tot in een eventuele finale, dat kan belangrijk zijn. We moeten ons niet wegstoppen en uitgaan van onze eigen sterkte. De laatste weken hebben we nooit echt veertig minuten diep moeten gaan. Iedereen heeft dus de nodige rust gekregen. We gaan proberen om ons in twee wedstrijde­n van de West-Vlamingen te ontdoen. Ook over mijn eigen seizoen ben ik redelijk tevreden. De laatste weken loopt het lekker. Daarom heb ik besloten er zeker nog een jaar bij te doen. Ik bekijk het seizoen per seizoen en hak dan rond januari de knoop door. Tweede klasse is een leuke reeks om in te spelen. De top is veel breder geworden, waardoor de spankracht is verhoogd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium