Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben niets te verliezen”

Anthony Goetgeluck speelt met Soba in eerste ronde van de play-offs tegen zijn toekomstig­e club Gembo

- LUDO HENDRICKX

Na een bewogen seizoen eindigde Soba uiteindeli­jk als achtste in tweede klasse. Een plaats die recht geeft op deelname aan de play-offs. Tegenstrev­er daarin wordt titelkandi­daat Gembo, al zijn de Kielenaars niet van plan om zomaar de handdoek te gooien.

Soba en Gembo mogen in een best of three uitmaken wie naar halve finales mag. De ploeg die het eerst twee matchen wint, gaat door. Tijdens de reguliere competitie won Gembo twee keer van Soba (92-81 en 81-101).

“Maar die resultaten willen niks zeggen. Wij beginnen met een heel goed gevoel aan de eindrondes”, zegt Anthony Goetgeluck. “De laatste weken hebben we mooi basketbal gebracht. We zijn klaar om voor een verrassing te zorgen. In de playoffs begint iedereen opnieuw vanaf nul en kan alles. Niemand kan zich fouten veroorlove­n. Maak je die wel, dan is het meteen over en out.”

Goetgeluck en co beschouwen de duels met Gembo niet als een verplicht nummer na het seizoen.

“Enige tijd geleden hebben we het er in een groepsgesp­rek met de coach nog over gehad. Hij heeft ons toen de vraag gesteld of we er met zijn allen nog voor wilden gaan. Het antwoord was unaniem positief. Dat heeft voor een boost gezorgd binnen de groep. Coach Eddy Faus had daar een heel groot aandeel in.”

“Of ik er zelf bij ga lopen, is nog niet zeker. Ik heb wat last aan mijn kuit en speelde daardoor vorige week niet. Na het maken van een echo heeft de dokter me verzekerd dat er niets ernstig aan de hand is. Dat heeft me gerustgest­eld. Ik heb alleen nog wat pijn.”

Dat de druk bij Gembo ligt, is duidelijk. “Wij zijn de underdog, een rol die ons ligt. Bij hen is het van moeten, terwijl wij niets te verliezen hebben. We zijn maar als achtste geëindigd, hé. Al zat er veel meer in, het was gewoon een heel vreemd jaar. De coachwisse­l, de vele blessures en het nieuws dat Soba straks stopt op dit niveau, heeft onze prestaties beïnvloed.”

Volgend seizoen speelt Goetgeluck, samen met Stig Rongé, bij tegenstrev­er Gembo. “Raar is dat niet. In het begin van de match denk je daar even aan, maar eens je op het veld staat, wil je alleen nog maar winnen. Ik heb voor Gembo geko- zen, omdat ik terug wat stabilitei­t in mijn carrière wil brengen. De afgelopen drie jaar speelde ik voor drie verschille­nde ploegen en dat is eigenlijk niet mijn stijl. Ik ken Gembo als club, speelde er al en wil er nu meerdere jaren blijven. Maar dat zal me niet tegenhoude­n om ze te proberen uit de play-offs te knikkeren. Ik speel nu nog altijd voor Soba.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Anthony Goetgeluck (wit) aan het werk met Soba tegen Waregem. “Ik hoop dat ik tegen Gembo kan spelen.”
FOTO GOYVAERTS Anthony Goetgeluck (wit) aan het werk met Soba tegen Waregem. “Ik hoop dat ik tegen Gembo kan spelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium