Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het blijft altijd opletten in de play-offs”

Gemboforwa­rd Bryan De Valck is op zijn hoede voor Soba

-

Gembo opent de kwartfinal­es van de play-offs in tweede klasse morgenavon­d in sporthal Luisbekela­ar met een derby tegen Soba. De club uit Borgerhout geniet van het belangrijk­e thuisvoord­eel.

“Het is altijd opletten in de eerste wedstrijd van zo’n play-offs. Zeker als het dan nog om een derby gaat”, waarschuwt Bryan De Valck. De 22-jarige en 1m94 grote forward van Gembo was vorige week op de slotspeeld­ag tegen Antwerp Giants Two met een double-double (dertien punten en dertien rebounds) nog de uitblinker bij Gembo.

“Door de winst tegen Antwerp Giants Two pakten we de polepositi­on, al hadden we het moeilijk tegen mijn ex-ploeg. Ik ben niet met ruzie vertrokken bij Giants Two, maar het was mooi dat ik tegen hen sterk presteerde. Nu kan ik dat hoofdstuk definitief afsluiten”, aldus de energieke De Valck.

Gembo geniet in alle fases van de play-offs van het thuisvoord­eel. Wil het daarvan in de halve finale en finale nog profiteren, dan moeten de Borgerhout­enaren eerst voorbij Soba. De club van coach Eddy Faus blijft een sterk geheel. Soba trekt zich na deze campagne terug uit de nationale reeksen en zal in schoonheid afscheid willen nemen.

“Daar zijn we ons van bewust. We wonnen dit seizoen in de reguliere fase tweemaal van hen. De tweede wedstrijd, die we enkele weken geleden speelden, wonnen we vrij gemakkelij­k, maar dat is geen garantie op succes. Morgen winnen voor eigen volk is de boodschap. Dan kunnen we zondag lekker ontspannen naar Hoboken afreizen”, aldus Bryan De Valck, die vorige week voor één jaar bijtekende bij Gembo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium