Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Snuffelen aan tweedekker­s en gyrocopter­s

Fly in bij vliegclub

- www.ebhn.be

De vliegclub van Hoevenen (EBHN) houdt komende zaterdag opnieuw een ‘pancake fly in’. De club verwacht tientallen vliegtuige­n die een tussenland­ing maken in Hoevenen. Bezoekers kunnen kennismake­n met al die vliegtuige­n.

“De vliegtuige­n die zaterdag bij ons landen, zullen uit heel het land en uit onze buurlanden komen”, zegt bestuursli­d Eddy De Wolf (71). “Bij de vorige editie, die samenviel met de Vlaamse Luchtvaart­dag, kregen we ook bezoek van piloten uit Frankrijk, Nederland en Duitsland. Dit jaar hopen we het even goed te doen. Elke piloot die in Hoevenen landt, wordt verwelkomd met een pannenkoek. Daarom spreekt onze affiche ook van een ‘pancake fly in’. Ons hoofddoel is zoveel mogelijk piloten tot in Hoevenen te krijgen.”

Bezoekers kunnen kennismake­n met alle verschille­nde soorten vliegtuige­n. “Omwille van de veiligheid zorgen onze vrijwillig­ers ervoor dat bezoekers veilig tussen alle vliegtuige­n worden geloodst”, zegt De Wolf.

Het weer belooft goed te zijn. Buien zijn mogelijk, maar er wordt geen kletsnatte zaterdag voorspeld. “Veel regen kunnen we zeker missen. Alle piloten die van plan zijn naar Hoevenen te komen, vliegen op zicht. Aan boord zijn geen instrument­en die hen bij slecht zicht veilig naar de grond begeleiden”, zegt De Wolf.

Wie zaterdag op het vliegveld van Hoevenen een kijkje wil komen nemen, kan dat vanaf 10u tot zonsonderg­ang.

 ?? FOTO EVDW ?? Eddy De Wolf heeft er al heel wat vlieguren opzitten.
FOTO EVDW Eddy De Wolf heeft er al heel wat vlieguren opzitten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium