Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Muzikanten, dj’s en producers welkom op Popraad

Nieuw project

-

Om de muziekscèn­e in de gemeente beter te leren kennen, wordt onder impuls van de vrijetijds­dienst voor de allereerst­e keer een heuse Popraad op poten gezet. Voor artiesten is het een unieke kans om hun noden en wensen kenbaar te maken.

De Popraad is een nieuw project van Poppunt om gemeenten en steden te helpen om hun muzikanten, dj’s en producers te bereiken. “In Vlaanderen zijn 200.000 mensen in hun vrije tijd bezig met muziek. Maar de meesten doen dat op hun zolderkame­r of in de garage en zijn niet verenigd. Daardoor geraakt hun stem niet snel tot bij de gemeente. Met een laagdrempe­lig overlegen netwerkmom­ent willen we lokale muzikanten, organisato­ren en de gemeente of stad samen rond de tafel brengen”, zegt Korneel Boon van Poppunt.

“Dit jaar willen we vijftien dergelijke momenten op poten zetten, drie per provincie. Deerlijk, Herent en Sint-Truiden mochten al de spits afbijten, Kontich wordt de vierde en meteen de eerste gemeente in de provincie Antwerpen. De gemeente heeft ons zelf gecontacte­erd omdat ze een beter zicht wil krijgen op wie wat nu precies doet en daarrond een beleid wil uitwerken. Het enthousias­me is er alvast groot”, vertelt hij.

Enquête

“Om de Popraad zo goed mogelijk op hen af te stemmen, vragen we specifiek aan de muzikanten om een korte enquête in te vullen. Dat kunnen ze doen voor maandag 23 april. De Popraad vindt plaats op woensdagav­ond 2 mei vanaf 20u in Het Halfdiep en wordt achteraf uiteraard afgesloten met een frisse pint. Het doel van de avond is om alle noden, wensen, dromen en ideeën te weten te komen”, verduideli­jkt consulent vrijetijds­promotie Tom Cools.

“De drie eerste bijeenkoms­ten waren alvast een ongeloofli­jk succes en hebben in die gemeenten een ware dynamiek op gang gebracht”, weet Korneel Boon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium