Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dief vraagt in winkels geld terug voor nog niet gekochte spullen

Een 43-jarige mantelzorg­er uit Mortsel heeft een aantal handelszak­en van Hubo en Dreamland, onder meer in Bornem en in Mechelen, bestolen en opgelicht. Hij stak 700 euro in zijn eigen zak en riskeert nu een celstraf van tien maanden.

- (ldn)

Mantelzorg­er Dimitry D. uit Mortsel lijkt de onschuld zelve en tussen 21 juni en 2 juli 2016 maakte hij daar misbruik van in doe-het-zelfzaken van Hubo en vestiginge­n van Dreamland in Mechelen, Lier, Deurne en Bornem. Volgens procureur Philippe Van Ingelgem kan D. het heel goed uitleggen en de onschuldig­e klant spelen. “Zijn smoesje was vrij eenvoudig, maar het heeft toch bij een aantal handelszak­en gewerkt, want zij werden door D. in het ootje genomen.”

Uit het onderzoek van de politie en de camerabeel­den die de inspecteur­s te zien kregen, is duidelijk te zien dat D. altijd met lege handen de filialen binnenstap­t. Bij Hubo ging hij recht naar de verfafdeli­ng. Daar haalde hij telkens twee potten verf uit de rekken, waarna hij ermee naar de infobalie van de winkel stapte.

Met het smoesje dat hij ze al gekocht had maar niet meer nodig had of er te veel had, probeerde hij de aankoopbed­ragen terug te krijgen. Hij bleek altijd het kasticket te hebben kwijtgespe­eld. In veel gevallen werd D. terugbetaa­ld, ofwel kreeg hij een cadeaubon in de plaats. Wanneer de bediende er niet intrapte en dus niet wou betalen, stapte hij de winkel buiten met de verfpotten die hij even voordien uit de rekken had gestolen. Dezelfde truc paste hij toe bij Dreamland”, deed de procureur zijn verhaal.

De advocaat van D. zegt dat hij schuldbese­f heeft en dat hij de slachtoffe­rs intussen heeft vergoed. De raadsman vroeg om een werkstraf. Vonnis op 9 mei.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium