Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De succesform­ule van Lotto-Soudal

-

Hij had het voorspeld, sportief manager Marc Sergeant. Sinds 2011 en de onoverwinn­elijke Philippe Gilbert had LottoSouda­l nooit een sterkere ploeg gehad voor de klimklassi­ekers. De Brabantse Pijl bewees zijn gelijk. A la Quick-Step Floors in de kasseiklas­siekers zette Lotto-Soudal de wedstrijd helemaal naar zijn hand.

Remy Mertz: Moest de wedstrijd vanaf de eerste kilometers mee controlere­n. “We wisten toch dat ze niemand van onze renners gingen laten rijden”, aldus ploegleide­r Mario Aerts. “Dan heb je iemand nodig die op kop van het peloton rijdt.” Deed dat de eerste zestig kilometer perfect.

Maxime Montfort: “Moest de wedstrijd mee openbreken”, aldus Mario Aerts. “En is de eerste bergjes, de IJskelders­traat en de Schavei, opgevlogen. Prima gedaan.”

Tosh Van Der Sande: Brak de wedstrijd helemaal open, reed met de Australiër Haig 47 kilometer in de aanval en zette Bahrain met topfavorie­t Colbrelli zo onder druk. Aerts: “Moest het na het eerste werk van Montfort van hem overpakken en heeft dat met verve gedaan.” Aldus Benoot: “Dat gaf mij en Tim de kans om te wachten. Terwijl andere ploegen zich moesten kapot rijden om hem terug te pakken.”

Tomasz Marczysnki: Zat tot diep in de finale in de buurt van Wellens en Benoot en moest slechts door kettingpro­blemen de rol lossen. Aerts: “Heeft door een blessure lange tijd niet gekoerst en zal alleen nog maar beter worden.”

Jelle Vanendert: Maakte in functie van Wellens en Benoot achter Van der Sande de koers mee hard, counterde enkele tegenaanva­llen en effende het pad voor Wellens’ beslissend­e aanval. Mario Aerts was onder de indruk: “Ik heb een héél goede Vanendert gezien.”(wvo)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Tosh Van Der Sande leidt met de Australiër Haig.
FOTO PHOTO NEWS Tosh Van Der Sande leidt met de Australiër Haig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium