Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fietsbus onder Schelde voor havenperso­neel meteen schot in de roos

-

De fietsbus die door de Frans Tijsmans- en de Liefkensho­ektunnel onder de Schelde rijdt, zorgt ervoor dat havenwerkn­emers van en naar hun werk kunnen met de fiets. Anders zouden ze tientallen kilometers moeten rondfietse­n. “Sinds 3 april is de fietsbus volledig operatione­el en klaar om te gebruiken voor werknemers van alle firma’s”, zegt Nathalie Van Impe, woordvoer- ster van het Havenbedri­jf. “En de resultaten zijn beter dan we verwacht hadden. Dagelijks vervoeren we 160 tot 240 passagiers, afhankelij­k van het weer. De drukste uren zijn tussen 6 en 8u ’s ochtends en om 14u, dan beginnen of eindigen er shiften in de havenbedri­jven.”

Er moet nog wat worden gesleuteld aan het concept. “Geregeld nemen we zelf de bus en luisteren we naar de opmerkinge­n van de werknemers. Op hun aanraden hebben we bijvoorbee­ld de vertrekure­n vastgelegd om het kwartier, zodat er een bepaalde regelmaat in zit.”

Ook bij recreatiev­e fietsers is de bus populair, hoewel die niet voor hen bedoeld is. “Ze mogen mee, maar mensen die in de haven werken hebben voorrang.”

 ?? FOTO KRIS HOSSEY ?? Met de fiets op de bus: handig voor wie in de haven werkt.
FOTO KRIS HOSSEY Met de fiets op de bus: handig voor wie in de haven werkt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium