Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bende rooft bankkaarte­n van bejaarden met stuk cake

Twee vrouwen en een man zijn aangehoude­n omdat ze verdacht worden de bankkaarte­n van zeker vijfentwin­tig bejaarden te hebben gestolen. Ze deden zich voor als vriendelij­ke buren die lekkernije­n kwamen brengen.

-

Het onderzoek van de lokale recherche naar de diefstal van de bankkaarte­n van een aantal bejaarden heeft tot drie arrestatie­s geleid. Twee vrouwen en een man, tussen 24 en 32 jaar, werden bij huiszoekin­gen in het Antwerpse en in Luik opgepakt. De speurders zoeken nog naar minstens een voortvluch­tig bendelid.

Al geruime tijd had de groep zich volgens de onderzoeke­rs gespeciali­seerd in de diefstal van bankkaarte­n van bejaarden. In een supermarkt keken ze mee terwijl hun prooi de pincode intikte, vervolgens volgden ze de bejaarde. Aangekomen bij de woning van het slachtoffe­r werkten ze zich met een list - of een stuk cake ‘vanwege de nieuwe buren’ - naar binnen. Eenmaal de bankkaart van hun slachtoffe­r bemachtigd, werd in een rotvaart geld uitgegeven in supermarkt­en en doe-hetzelfzak­en. De politie linkt de bende ondertusse­n aan een vijfentwin­tigtal gelijkaard­ige feiten, maar benadrukt dat het onderzoek nog loopt. De politie waarschuwt om steeds alert te zijn en nooit mensen die je niet kent zomaar binnen te laten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium