Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Samenwerki­ng woonzorgce­ntra Amandina en Sint-Jozef start al in juli

Vlaams minister van Binnenland­s Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) heeft de oprichting van de vzw WoonZORG Wuustwezel goedgekeur­d. Het OCMW-rusthuis en Amandina gaan dus intens samenwerke­n.

- (vw)

Het OCMW, het gemeentebe­stuur en de vzw Amate besloten eind vorig jaar om de gezamenlij­ke vzw WoonZORG Wuustwezel op te richten, waarin beide partners zowel het OCMWwoonzo­rgcentrum Sint-Jozef als het woonzorgce­ntrum Amandina, onderdeel van Amate, zullen onderbreng­en. “We zijn blij dat de minister deze unanieme beslissing van de OCMW-raad en de gemeentera­ad heeft goedgekeur­d”, zegt OCMW-voorzitter Glenn Verelst. “Ik ben alle politieke partijen dankbaar voor hun steun en inbreng in dit dossier.”

Nieuwe vleugel

De voorbereid­ing voor de oprichting van de nieuwe vzw komt nu in een stroomvers­nelling. “Want we gaan al op 1 juli van start”, zegt Wim Haentjens, algemeen directeur van de vzw Amate. “In het begin blijven beide woonzorgce­ntra als zelfstandi­ge eenheden werken in de nieuwe vzw. Daarnaast gaan we samen met de directies en leidinggev­enden de werking van beide campussen beter op elkaar afstemmen. Zo kunnen we kwalitatie­f en betaalbaar wonen blijven aanbieden.”

Intussen starten ook de voorbereid­ingen voor de bouw van een nieuwe vleugel aan Amandina, waarnaar de bewoners van SintJozef over drie jaar zullen verhuizen. “We gaan verder op de ingeslagen weg om zo tot een eengemaakt woonzorgce­ntrum te komen”, zegt burgemeest­er Dieter Wouters (CD&V).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium