Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan bij elke beslissing protestere­n”

Het belooft een heet avondje te worden op Mambourg. De supporters van Charleroi hebben in een open brief opgeroepen om elke beslissing van scheidsrec­hter Erik Lambrechts tegen Charleroi te onthalen op gefluit, geroep en gejoel. “Zo kan de maffieuze (sic.)

-

Trainer Felice Mazzu was gisteren op zijn persconfer­entie al wat gekalmeerd in vergelijki­ng met zijn interviews na de nederlaag tegen Anderlecht die er kwam na een discutabel­e strafschop. “De fans beslissen zelf wat ze doen. Ze mogen me steunen, meer ga ik hen niet vragen”, bleef de coach op de vlakte. Of hij ondertusse­n al spijt had van zijn woorden? “Ik heb gezegd wat ik wilde zeggen, niets meer, niets minder.

Ik heb de steun gekregen van mijn directie en dat is voldoende voor mij.” De voetbalbon­d bevestigde gisteren overigens dat er nog steeds geen procedure is opgestart tegen Felice Mazzu, hoewel scheidsrec­htersbaas Johan Verbist afgelopen weekend liet weten dat hij contact ging opnemen met het bondsparke­t.

Toen het even later ging over de strafschop die Juventus woensdagav­ond tegen kreeg in de Champions League op het veld van Real Madrid, was Mazzu – notoir supporter van Juventus – al iets spraakzame­r. “Als je ziet dat iemand als Buffon, die zo’n palmares heeft, ook even uit zijn rol valt en enkele opmerkelij­ke uitspraken doet, dan zie je maar dat het de beste kan overkomen. Of ik het penalty vond? Dat vraag je beter aan mijnheer Boucaut”, kon er een kwinkslag van af.(bvv)

 ?? FOTO BELGA ?? Erik Lambrechts.
FOTO BELGA Erik Lambrechts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium