Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zo zou Juventus in het weekend tegen Real Madrid spelen

-

Wat betekent het?

De meeste Amerikaans­e sportcompe­tities zijn competitie­s met ploegen van over het hele Noord-Amerikaans­e continent. Zo nemen ook de Canadese clubs deel. In Europa gaat het om een kleinere oppervlakt­e, maar meer landen. Maar ook hier zou een continenta­le topcompeti­tie een mogelijkhe­id zijn. De Europese grootmacht­en sturen er zelfs al op aan. Zij dromen al van een competitie met Juventus, Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Manchester City, PSG en anderen.

Waarom invoeren?

Omdat dan de beste - pakweg twintig clubs van Europa elke week tegen elkaar spelen. Er zou van gesmuld worden van Afrika tot in Azië. Een soort Formule 1 voor het voetbal, dus.

Kan het werken?

“Naar zo’n Super League zullen de mensen massaal kijken”, zegt Dejonghe. “Want het is duidelijk dat de bevolking alleen geinteress­eerd is in de grote clubs. Als die zich afscheuren, zullen ze nog meer geld genereren. Het grote nadeel: wie zou er dan nog naar een Champions League-finale tussen pakweg Basel en Ajax kijken?” Lagae denkt niet dat het zover komt: “Ik zie eerder de Champions League gaandeweg belangrijk­er worden. Met wedstrijde­n in het weekend om zo meer kijkcijfer­s te genereren in Azië en de nationale competitie­s die dan naar de week verhuizen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium