Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De wedstrijd tegen Bonheiden wordt cruciaal”

Ruben Stuer en co staan voor de weken van de waarheid

- (jp)

Het zijn bange dagen voor Verbroeder­ing Zwijndrech­t, want de club is nog altijd niet zeker dat het ook volgend seizoen in tweede provincial­e zal spelen. Dit weekend wacht Zwijndrech­t een erg moeilijke wedstrijd tegen Hoboken, maar met daarna het tweeluik Bonheiden-Lint op het programma, heeft het wel nog alles in eigen handen.

“De wedstrijd tegen Bonheiden wordt inderdaad cruciaal. Die moeten we absoluut winnen om de degradatie te vermijden”, vertelt centrale verdediger Ruben Stuer, die aan zijn eerste seizoen bezig is bij V. Zwijndrech­t.

“Al meteen een degradatie meemaken, zou een drama zijn. Zeker omdat de club vorig seizoen al uit eerste provincial­e tuimelde. Met dat scenario houden we absoluut geen rekening, maar we beseffen wel dat we voor de weken van de waarheid staan. Met Mariaburg en Lint zijn er al twee ploegen zeker van de degradatie. Er is nog één rechtstree­kse daler en dan bestaat ook nog de kans dat er een eindronde volgt.”

“Het is dus zaak om minstens op de twaalfde plaats te eindigen. Alles wat we zondag tegen Hoboken kunnen halen, is meegenomen. Hoewel zij niets meer te winnen of te verliezen hebben, verwacht ik toch een gemotiveer­de tegenstrev­er.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium