Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met een zes op negen zijn we volgens mij gered”

Wijnegem van Thomas Danckers vat moed na vier op zes

- (qvdb)

Wijnegem zit nog steeds in de degradatie­zone, maar met winst tegen Mariaburg en een onverwacht gelijkspel tegen Rochus Deurne deed het afgelopen week wel een goede zaak. Aanvaller Thomas Danckers maakte tegen Mariaburg in blessureti­jd de winning goal.

“Hopelijk draagt die goal bij tot het behoud”, zegt Danckers, die volgend seizoen evenwel andere oorden opzoekt. “Ik heb al getekend bij Zandhoven, een derdeprovi­ncialer met de ambitie om te promoveren. Tegen Rochus woensdagav­ond was ik er wegens een skivakanti­e niet bij, maar ik kon alles volgen via Axel Snoek, die live verslag uitbracht. Morgen kom ik naar

(vandaag, red.) huis ben ik terug thuis, in principe kan ik zondag tegen kampioen Duffel dus gewoon meedoen.”

Het punt woensdagav­ond tegen Rochus Deurne was een belangrijk­e opsteker in de moeizame strijd tegen de degradatie. Danckers: “Net als de meeste spelers van onze ploeg heb ik zelf nog nooit in deze situatie gezeten. Maar na de vier op zes heb ik er opnieuw vertrouwen in. Om ons te redden, moeten we volgens mij nog zes op negen pakken. Eerst komt de verplaatsi­ng naar Duffel. Daarna volgen Lint en Burcht. Vooral die laatste match zal bijzonder spannend worden. Daar valt de beslissing. Een stunt dit weekend tegen Duffel zou ideaal zijn. Hopelijk hebben zij nog zware benen na de kampioenen­viering.”

TWEEDE A: TISSELT ROCHUS DEURNE (ZONDAG 15U)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium