Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook provincieb­estuur wil geen windmolens in Varenbroek­straat

- (jw)

De firma W-Kracht krijgt van de deputatie geen omgevingsv­ergunning om windenergi­emolens in de Varenbroek­straat in Reet en Kontich te bouwen. De aanvrager bekijkt de mogelijkhe­id tot beroep.

Volgens Bart Vissers van de dienst omgevingsv­ergunninge­n en milieu staat in de argumenta-

tie van de provincie dat het de negatieve adviezen van beide betrokken gemeentebe­sturen volgt.

Het ging om een tweede aanvraag van W-Kracht, nadat eerder de bouw van vier windmolens in deze buurt door de deputatie wel werd goedgekeur­d. Bevoegd Vlaams minister Joke Schauvlieg­e (CD&V) zorgde later echter voor een weigering. De nieuwe aanvraag vermeldde nog maar twee molens, maar dan wel op een andere plaats en met een andere hoogte.

Het Rumstse gemeentebe­stuur gaf steeds een negatief advies, Kontich formuleerd­e eerst een positief en de tweede keer een negatief advies. Vooral het ontbreken van een veiligheid­sanalyse in het dossier was voor beide gemeentebe­sturen nu een punt. De molens zouden 150 meter hoog zijn en tot op 80 meter van de E19 komen te staan.

Frans Baes, woordvoerd­er van de actiegroep Geen Windmolens E19, zegt waakzaam te blijven. “Het lijkt mij logisch dat dit dossier geen goedkeurin­g krijgt. Door nu maar half zoveel molens te willen plaatsen maar ze hoger te maken en dichter bij de snelweg te plaatsen, heb je geen beter dossier. We gaan niet op onze lauweren rusten, want W-Kracht kan natuurlijk nog in beroep gaan.”

Jeroen Lowette van W-Kracht zegt officieel van het besluit van de deputatie nog niet op de hoogte te zijn gebracht. “Als dit klopt, zullen we rustig bekijken of we beroep aantekenen of niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium