Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We kibbelen wel eens, maar maken nooit ruzie”

-

Marte: “Sinds vorig jaar vormen Bram en ik een duo. Ik was superzenuw­achtig toen ik een testtraini­ng moest afwerken, maar de coach koos voor mij. Een echte ruzie hebben Bram en ik nog niet gehad, neen. Als een oefening mislukt, kibbelen we soms over wiens fout dat was – erger wordt het niet. We hebben nog nooit naar mekaar geroepen.”

Bram: “Een nieuw onderdeel toevoegen aan een oefening vergt heel veel trainingen. Het is soms weken afzien voor twee minuten euforie. Als je 28 uur per week samenwerkt, helpt het als je goed met mekaar opschiet. ”

Marte: “Of zo een broer-zusband ontstaat? Ik zie Bram alleszins vaker dan mijn twee broers.”

Bram: “Vertrouwen is heel belangrijk. Ik weet dat Marte even gedreven is als ik. En zij moet weten dat ik nooit onnodige risico’s zal nemen, ook niet tijdens de gevaarlijk­e oefeningen. Als het dreigt mis te lopen, dan anticipeer ik.”

Marte: “Als ik Bram niet zou vertrouwen, zou ik blokkeren. Mijn ouders hebben Bram al wel eens lachend aangeklamp­t met de vraag of hij toch vooral voorzichti­g wilde zijn met mij. Maar het gevaar went naarmate je een beweging vaker uitvoert.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium