Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voorbereid op alle risico’s”

Helikopter en waterkanon staan klaar

- (sare)

Wie verwacht dat de wedstrijd tussen Antwerp en Beerschot Wilrijk van zondag tot een belegerde stad gaat leiden, heeft het mis. “Voor ons is het een match zoals elke risicomatc­h”, zegt de politie. “We zijn op alles voorbereid.”

De Antwerpse politie krijgt zondagnami­ddag tijdens de beladen derby tussen Royal Antwerp FC en KFCO Beerschot Wilrijk de bijstand van de federale politie. Die zal mensen, een helikopter en waterkanon­nen ter beschikkin­g stellen voor de ordedienst die met de wedstrijd gepaard gaat. “Dat is het geval bij élke risicomatc­h”, benadrukt Willem Migom, woordvoerd­er van de Antwerpse politie.

Dat betekent dat de politie haar vaste aanpak voor dergelijke wedstrijde­n hanteert. In en rond het stadion zullen voornameli­jk men- sen in burger aanwezig zijn. Ordetroepe­n in gevechtskl­eding zullen zich in de buurt van het stadion – uit het zicht – ophouden.

“Het enige verschil met een andere risicomatc­h is dat wij nu ook het vertrek van de bezoekende supporters, naar de Bosuil, zullen volgen. Omdat beide kernen uit onze stad komen”, aldus Migom. Daarnaast is er uitzonderl­ijk een parkeerver­bod op de Oude Bosuilbaan, waar de bussen met bezoekende supporters het stadion inrijden.

De politie houdt er ook rekening mee dat groepjes hooligans elkaar zouden opzoeken op andere plaatsen in de stad. “Daar zijn we ook op voorbereid”, zegt Migom. “Maar ik wil erop wijzen dat er dit seizoen nog geen incidenten geweest zijn bij voetbalmat­chen in de stad Antwerpen.” Het grootste incident, de aanval op de supporters­bussen van Beerschot Wilrijk in Mortsel, kwam er na een wedstrijd in Lier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium