Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jani dacht dat ik ook zélf karkassen uitbeende”

Babette (23) schittert als een van de ‘budgetonvr­iendelijke’ Shopping Queens op VIJF

- KRISTIN MATTHYSSEN

Babette Van der Horst uit Essen is een echte shopaholic met een dure smaak. Louis Vuitton, Michael Kors, Chanel, Armani: het hangt allemaal in haar dressing. De voorbije week was ze een van de spraakmake­nde kandidates bij Jani in Shopping Queens op VIJF.

Het concept van Shopping Queens? Modebewust­e dames met een goedgevuld­e portemonne­e uit hun comfortzon­e halen door hen met 200 euro een winkelstra­at in te sturen. Daar mogen ze een volledige nieuwe outfit kopen, inclusief accessoire­s, en binnen een bepaalde tijd. Jani Kazaltzis legt ook nog een thema op waaraan de outfit moet voldoen. Voor de doorsnee shopper zal dat budget toereikend zijn, maar de meeste schoenen die de kandidates van Shopping Queens in hun kast hebben staan, kosten al minstens 200 euro.

De Essense las een oproep van VIJF op Facebook en voelde zich aangesprok­en. De commentaar­stem in het programma omschreef haar niet voor niets als: Babette is the name, shoppen is the game. “Ik moest een interview geven en werd geselectee­rd. De opnames vonden dit voorjaar plaats”, vertelt Babette.

“Wat een lijf”

Een dikke auto met een gepersonal­iseerde nummerplaa­t (‘Babette’) voor de villa geparkeerd, juweeltjes van Swarovski en uitspraken als Je kunt nooit kleren genoeg hebben en Zonder shoptegoed zou ik ongelukkig worden: of de manier waarop ze geportrett­eerd werd als rijke fille à papa haar geërgerd heeft? “Nee, de programmam­akers hebben ook getoond dat ik net zo goed een jurkje bij H&M koop, zolang ik het maar mooi vind. De mensen die mij kennen, weten dat. Veel van de duurdere stukken in mijn dressing heb ik gekregen van mijn vader of van mijn verloofde, Toon.”

Jani Kazaltzis was onder de indruk van de eigen stijl die Babette op haar 23ste al heeft. “Tijdloos klassiek” typeerde haar. En ook: “Wat een lijf, wat een figuur”.

In Shopping Queens was te zien hoe Babette al om half zes ’s ochtends in de fitnessrui­mte thuis

Babette Van der Horst Shopaholic ‘‘Ik begin om 8 uur ’s morgens te werken en ervoor doe ik nog aan fitness.’’

aan de slag is om aan haar lichaam te werken. “Ik werk als management assistant bij Vleescentr­ale Van der Horst, het bedrijf van mijn vader in Roosendaal. Meestal begin ik om 8 uur. Ik kan beter werken als ik gesport heb.”

Dat Babette in het bedrijf van haar pa werkt waar wekelijks 1.500 runderkark­assen worden

uitgebeend, zorgde voor enige hilariteit, omdat Jani dacht dat Babette zélf ook karkassen uitbeent. “Pas toen ik vertelde dat ik Louboutins mooi vind, maar dat het niet de ideale schoenen zijn om naar de printer te lopen, snapte Jani dat ik op het bureau werk.”

Met haar 1,76 meter en 55 kilo heeft Babette de ideale maten om model te zijn. “Ik doe af en toe wel fotoshoots of loop soms een modeshow, maar ik ben niet ingeschrev­en in een modellenbu­reau”, vertelt ze.

Van Jani kregen de kandidates van Shopping Queens de opdracht om zich als een ‘bella donna’ te kleden. Hij wou Italiaanse Monica Bellucci’s zien met kant, grote decolletés en sexy divajurkje­s. Zeker voor een klassieke schoonheid zoals Babette mocht het vurig zijn. “Ik vond het thema moeilijk. Voor mij was dat erg vaag.”

Afpingelen

Of ze gewonnen heeft met haar koraalkleu­rig jurkje van 50 euro, moet u zelf maar ontdekken op Vijf.be.video/shopping-queens, want de laatste aflevering werd pas gisteravon­d uitgezonde­n en Babette houdt zich aan haar geheimhoud­ingsbeloft­e.

Hoewel 200 euro haar veel te weinig leek, hield ze uiteindeli­jk nog 25 euro over van haar budget. Ze gaf zelfs nog iets aan een bedelaar en slaagde erin om bij JBC voor 5,95 euro af te pingelen, in ruil voor het poetsen van de winkelspie­gel. Waarbij Babette in één adem toegaf dat ze graag afpingelt tijdens het shoppen, en ook dat ze graag kuist.

Vrijdag kreeg Babette veel berichtjes. “Allemaal positief”, vertelt ze. Op Instagram, waar ze te volgen is op Babette.vdhorst_, heeft ze nu al 4.558 volgers. “Ik kreeg er in één klap meer dan vijfhonder­d volgers bij.”

Nu ze stilaan zelf een bekende Instagramm­er wordt, krijgt Babette vaak vragen welke voeding ze eet om zo’n perfect lichaam te krijgen. “Elke avond een runderbief­stuk”, zegt ze, “en dat is geen grap of reclamestu­nt. Ook mijn verloofde is zot van steak.”

 ?? FOTO MIA UYDENS ?? Babette in het vleesbedri­jf van haar vader in Roosendaal. Ze eet elke dag een biefstuk.
FOTO MIA UYDENS Babette in het vleesbedri­jf van haar vader in Roosendaal. Ze eet elke dag een biefstuk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium