Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik probeer altijd mijn sterkste ploeg op te stellen”

Antwerpfan­s hebben schrik dat Laszlo Bölöni ook nu roteert

- GERT GYSEN

Het was de vraag van 1 miljoen op en rond de Bosuil afgelopen week. Stelt Laszlo Bölöni zijn sterkste ploeg op voor de derby tegen Beerschot Wilrijk of gaat hij gewoon verder met roteren zoals hij al heel Play-off 2 bezig is? “Ik probeer altijd met mijn sterkste ploeg te spelen.”

Laszlo Bölöni liet de jongste weken geen moment passeren om het belang van de derby van komende zondag te relativere­n. Dat in combinatie met de instelling waarmee hij Play-off 2 is begonnen – zo veel mogelijk spelers ervaring laten opdoen met het oog op volgend seizoen – doet de Antwerpfan­s het ergste vrezen. De schrik dat de derby tegen Beerschot Wilrijk te licht wordt opgevat, zit er serieus in bij de aanhang van de Great Old. Daarom trekken de supporters vandaag zaterdag om 15.00u massaal naar de training. Om aan de spelers duidelijk te maken hoe belangrijk de derby is. De training vindt plaats op het A-veld en Tribune 3 wordt opengestel­d voor de fans. Op dit moment hebben een duizendtal fans op Facebook gemeld dat ze interesse hebben voor het evenement. Bölöni laat de sfeertrain­ing schoorvoet­end toe. “Dat de fans zaterdag komen, stoort me een beetje”, zegt de trainer. “Niet dat ze niet welkom zijn, maar de laatste training voor een wedstrijd probeer je toch altijd wat gesloten te houden. Normaal zouden we zo’n training in alle rust willen afwerken. Ik begrijp hun wens en daarom maken we iets mogelijk dat normaal anders nooit mogelijk zou zijn. Ik aanvaard het, maar ik heb het nog nooit meegemaakt.” De Roemeen wil wel benadrukke­n dat hij over het algemeen er geen probleem mee heeft dat er fans langs de lijn staan tijdens een training. Alleen niet een dag voor de wedstrijd. “Ik wil duidelijk maken dat ik nooit verboden heb dat de supporters naar de training komen. De supporters zijn hier altijd welkom, maar om veiligheid­sredenen was dat dit seizoen niet al- tijd mogelijk.”

De fans willen zaterdag duidelijk maken aan de spelers hoe belangrijk de wedstrijd is. En ze gaan Bölöni oproepen om met zijn sterkste elf te spelen en het rotatiesys­teem dat hij in Playoff 2 toepast voor deze match te laten varen. “Willen de supporters dat ik met mijn beste ploeg speel? Die bezorgdhei­d begrijp ik niet goed, want ik probeer altijd met mijn sterkste ploeg te spelen. Misschien vinden jullie als ik Ghandri, Mendy of Niangadou gebruik dat ik niet met mijn sterkste ploeg speel. Dat is jullie mening, maar verwacht niet van mij dat ik zoiets zeg. Ik begrijp dat het een derby is. Ik begrijp dat er veel gevoelighe­den zijn. Maar uiteindeli­jk blijft het gewoon één wedstrijd.”

En in die wedstrijd is Bölöni op zijn hoede voor tegenstand­er Beerschot Wilrijk. “Het is een goed uitgebalan­ceerde ploeg, die speelt met veel motivatie. Ze hebben niets te verliezen. Er zijn veel spelers met een interessan­te persoonlij­kheid. Een ploeg die als ze op dezelfde manier doorgaat, snel voor een derby kan zorgen in de reguliere competitie ook.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium