Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Play-off 1 kan plezant zijn

-

Ze hadden er allebei meer van verhoopt, vooral de thuisploeg, en ze schieten er allebei niet veel mee op, met dat al bij al billijke gelijkspel. Maar het was wel een heerlijke pot voetbal, waarin de opgehitste fans van Charleroi hun ploeg al snel naar een 2-0-voorsprong stuwden, maar waarin Genk op basis van het vlottere voetbal verdiend terugkeerd­e. Het mag zondag op Anderlecht even plezant zijn.

Trop is te veel. Sporting Charleroi, laatste zege op 19 januari, had al 84 dagen niet meer gewonnen, was daarmee al afgezakt naar de vierde plaats. De komst van Genk, een van de drie ‘kleintjes’ in PO1 moest en zou de kentering brengen. Het thuispubli­ek had ook aangekondi­gd dat het, na de betwistbar­e strafschop op Teo vorige week tegen Anderlecht en de daarop volgende tirade van hun coach, uit solidarite­it elke scheidsrec­hterlijke beslissing zouden aanvechten. Dat deed ze ook. Fel. En na tien minuten al loonde het. Rezaei ging vlotjes neer over de voet van Malinovksy­i. Geen schoolvoor­beeld van een penalty maar ref Lambrechts floot wel, niét gecorrigee­rd door zijn VAR. Rezaei maakte af (1-0). Even later stond het al 2-0, via de wegsnellen­de Fall en Ilaimahari­tra. Seck buffelde nadien op zijn Secks een hoekschop van Pozuelo binnen. (2-1). Niet onverdiend zelfs, de Limburgers hadden er mee een hete, snelle en uitstekend­e eerste helft van gemaakt. Ex-Charlerois­peler Ndongala mikte na de rust dan opverend een voorzet van Pozuelo knap in de hoek: 2-2.