Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik zie hier zeker een toekomst”

Yoni Buyens voelt zich ondanks extrasport­ieve malaise best gelukkig op Lisp

- KURT GULDENTOPS

Yoni Buyens keerde tijdens de voorbije wintermerc­ato verrassend terug naar Lierse. Maar het scenario dat nadien volgde, stond niet meteen in zijn planning. Toch staat de 30-jarige middenveld­er niet weigeracht­ig tegenover een verlengd verblijf op het Lisp.

Hij was destijds niet geruisloos vertrokken in Lier, maar Yoni Buyens slaagde er de voorbije maanden in om zich zonder al te veel tegenwind weer in de harten van de fans te voetballen op het Lisp. Alsof hij er nooit was weggeweest. Buyens is er de supporters dankbaar voor. “Natuurlijk zijn die extrasport­ieve zorgen best wel een tegenvalle­r, maar ik voel me hier goed.”

Je grote ambitie om met Lierse naar de hoogste klasse terug te keren kon niet waargemaak­t worden?

“Ik hoopte eenzelfde pad als Faris Haroun bij Antwerp te kunnen bewandelen. Even een stap achteruit zetten om dan de titel te pakken in 1B en met Lierse opnieuw op het hoogste vlak aan te treden. Maar de omstandigh­eden hebben dat onmogelijk gemaakt, denk ik. Soit, het blijft mijn ambitie om naar de hoogste klasse terug te keren. Liefst met Lierse.”

Die stap lijkt vandaag wel heel erg veraf. Een vereffenin­g lijkt meer nabij dan een terugkeer naar 1A.

“Daar hebben wij als spelers weinig zicht op. We hopen gewoon dat de zo begeerde overname er nog komt. En vooral dat er snel duidelijkh­eid volgt. Zeker voor spelers die einde contract zijn, is het moeilijk om hun toekomst uit te stippelen.”

Jij bent in dat geval, want je tekende voor zes maanden in Lier.

“En dan zeg ik zeker een toekomst te zien bij Lierse. Ik heb het naar mijn zin en ook de club is vrij tevreden over mijn prestaties. Pak me niet op mijn woorden, maar als deze club in het profvoetba­l blijft bestaan, wil ik er graag verder deel van blijven uitmaken. Ik heb het plezier in het voetbal helemaal teruggevon­den in Lier en dat is me veel waard. En wat de sportieve toekomst brengt weet niemand. Kijk waar Antwerp vandaag staat. Dat had twee jaar geleden niemand op de Bosuil durven te dromen.”

Voorlopig is het in Play-off 2 dat je je moet meten met teams uit 1A?

“En toch doet het deugd. Ik heb er veel te lang op moeten wachten. En ik denk dat Lierse na zijn knappe zege bij OH Leuven ook wel weer ernstig zal genomen worden. Die eerste match tegen Moeskroen mocht absoluut nooit de teneur van onze nacompetit­ie worden. Ook al dachten wellicht de meeste teams in onze reeks dat ze met Lierse een geslagen ploeg zouden treffen. Niets is minder waar. Onze groep bruist nog altijd én wordt vooruit gestuwd door schitteren­de supporters. Nog acht wedstrijde­n zullen we er vol voor gaan.”

Yoni Buyens ‘‘Ik vond het plezier in het voetbal helemaal terug in Lier.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ??
FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium