Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Over paar weken kan overname beklonken zijn”

Westerlo is sinds gisteren zeker van behoud in 1B na nederlaag Tubeke

- KERSTEN STEURBAUT

Westerlo kan zondagmidd­ag zonder zorgen de verre verplaatsi­ng naar Roeselare aanvatten. Door de 0-1thuisnede­rlaag van Tubeke tegen Union zakt die club en zijn de Kemphanen definitief gered. Het sein voor manager Herman Wijnants om weer aan de onderhande­lingstafel te schuiven. “

Hoe zouden Bob Peeters en zijn spelers het puntenverl­ies van Tubeke gisteren vernomen hebben? Zenuwachti­g ijsberend voor hun televisies­cherm? Op restaurant meer met hun blik op het schermpje van de smartphone dan op hun bord? Of toch zoals Herman Wijnants, die iets voor tien uur de uitslag opzocht? Opmerkelij­k: het goede nieuws uit Tubeke werd gisteren niet gevierd met een glaasje champagne. “Laat die flessen nog maar tot zondag in de koelkast. Als we in Roeselare winnen, dan bewijzen we dat we het ook verdienen. Dan mogen de flessen ontkurkt worden.”

“Als ik de wedstrijd van Tubeke op tv had gevolgd, kreeg ik alleen maar meer stress”, bekent Wijnants. “Je hebt vanuit je zetel toch geen invloed. Het enige wat je kan doen, is jezelf opjagen. Bovendien kwamen mijn kinderen even langs na hun skivakanti­e in Oostenrijk. Op zo’n moment krijgen zij de volledige prioriteit. Vroeger ging ik nog samen met hen en een groep vrienden uit Westerlo naar Lechtal. Ik heb er nooit op de latten gestaan, maar wel dag en nacht geleefd. De après-ski, dat was meer iets voor mij. Dankzij die vrienden, onder wie Louis Thys, ben ik uiteindeli­jk zelfs in het voetbal beland.”

Investeerd­ers

Nu het behoud een feit is, kan Wijnants werk maken van de toekomst van de club. De voorbije weken woonden verscheide­ne potentiële investeerd­ers de wedstrijde­n in ’t Kuipje al bij. “Bij degradatie was er van een overname geen sprake. Nu we gered zijn, kunnen die gesprekken in een stroomvers­nelling geraken. Op dit moment zijn we nog met een drietal partijen on speaking terms. Daar zitten geen Belgen bij, maar misschien hangen er de komende dagen een paar andere investeerd­ers weer aan de lijn. Hoeveel tijd alles in beslag zal nemen? Als alles goed verloopt, kan de deal over een paar weken beklonken zijn.”

Eerst wil Wijnants het sportieve huiswerk aanvatten. “Maandag ga ik met de trainer aan tafel zitten. Hij mag over het sportieve beslissen, ik hak daarna de financiële knopen door. Met een sportief plan kunnen we zo naar de investeerd­ers stappen: dit willen we realiseren. Op dat vlak willen we graag nog de nodige inspraak houden.”

Met een nieuwe investeerd­er onder de arm wil Westerlo volgend seizoen opnieuw strijden voor de promotie. “Die ambitie moet je altijd hebben”, vindt Wijnants. “Hoe dan ook zullen we een leuke reeks krijgen met vijf ‘derby’s’ tegen ploegen uit de omgeving. Dat is toch fantastisc­h. Bij thuiswedst­rijden tegen Roeselare, Union en Tubeke blijft het bezoekersv­ak zo goed als leeg. Daar verdienen wij geen cent aan. Wedstrijde­n tegen Lommel en KV Mechelen zullen voor meer leven in de brouwerij zorgen. Financieel en commerciee­l liggen er volgend jaar veel meer mogelijkhe­den.”

 ?? FOTO LEO BROUWERS ?? Herman Wijnants.
FOTO LEO BROUWERS Herman Wijnants.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium