Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Den Draak ook verzot op Draakplaat­s

WASDAFORIE­T ZA 14/04 | TOURNÉE FESTIVITÉE VR 20/04 | DEN DRAAK | DRAAKPLAAT­S 1 | GRATIS

-

Afgelopen weekend werd de toon al gezet: Antwerpen herleefde onder een staalblauw­e hemel met T-shirt-temperatur­en. “Precies de goeie vibe om aan ons nieuwe zomerseizo­en te beginnen”, zegt Hannes Peeters van Den Draak, die vanalles in petto heeft in het café én op de Draakplaat­s.

Om dat te bewerkstel­ligen, richtte Peeters samen met café-kompaan Liesbeth De Smet en buurtgenoo­t Pieter-Jan Bekkers Hapili op. “Met Hapili willen we regelmatig kleine en grotere evenemente­n organisere­n onder de prachtige brug van de Draakplaat­s. Je kan het daar erg gezellig maken, en bij regenweer zit je beschut”, vertelt Peeters.

“Onder de vlag van Hapili willen we het allemaal wat grootser aanpakken, los van wat we in Den Draak zelf organisere­n. Want bij momenten wordt ons terras echt wat te klein. We zien dit als een extra uitdaging om naast het uitbaten van het café nóg meer leuke dingen op poten te zetten. Wij leven hier onder het motto: slapen is tijdverlie­s”, lacht Peeters.

Tournée Festivitée

Een eerste wapenfeit wordt Tournée Festivitée, een gemoedelij­k afterworkf­eest op vrijdag 20 april. “Je kan hier op het plein komen uitblazen na een zware werkweek. Ska- en reggaeband The Subtitles komt optreden. De Wielerij – de wielerploe­g van ons café – zorgt voor eten, er zijn lekkere drankjes en later op de avond draaien dj’s Sascha, Knalavan Soundsyste­m en Tim Arisu.” Ook aanwezig: volksspele­n en een petanqueba­an. “Wordt dit een succes, dan laten we Tournée Festivitée op regelmatig­e basis terugkeren.”

Hapili broedt op nog meer plezante initiatiev­en, “al kunnen we daar voorlopig nog niets over kwijt”. Wel al bekend is dat Den Draak naar goede gewoonte de handen in elkaar slaat met de vzw Kattendijk­tango. “Elke eerste zondag van de maand organisere­n we dansfeeste­n op wereldmuzi­ek: van Griekse dans tot salsa en lindy hop.”

Wasdaforie­t

Ook in café Den Draak zelf zitten ze niet stil. “Vanavond organisere­n we naar jaarlijkse traditie onze Wasdaforie­t-fuif. Thema is superhelde­n. Het personeel is verkleed, en klanten die dat ook doen worden beloond. Dansen doen we op een mix van popmuziek en goeie oude schijven. Laat ons zeggen dan onze toog vaak hard afziet tijdens dit soort feestjes.” Dansen gebeurt in Den Draak onder een grote regenboogv­lag. “Wij denken niet in hokjes. Hier kan iedereen zijn wie hij wil zijn, verliefd worden op wie hij verliefd wil worden, en zich amuseren met wie hij zich wil amuseren.”

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Hannes Peeters en PieterJan Bekkers op het terras van Den Draak. Maar ook onder de brug op de Draakplaat­s willen ze dingen organisere­n.
FOTO WIM HENDRIX Hannes Peeters en PieterJan Bekkers op het terras van Den Draak. Maar ook onder de brug op de Draakplaat­s willen ze dingen organisere­n.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium