Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Telenet Giants Antwerp maakt risicovoll­e verplaatsi­ng naar Brussels

-

Telenet Giants Antwerp trekt zondag naar de hoofdstad en wil tegen Brussels een nul op twee uitwissen. “Brussels vooral niet onderschat­ten”, waarschuwt coach Roel Moors.

Brussels kreunt onder de blessures en leed bovendien vijf opeenvolge­nde nederlagen, waardoor het nog maar twee zeges meer telt dan het laatst geklasseer­de duo Luik en Leuven. Op papier oogt de opdracht voor Telenet Giants Antwerp dan ook simpel.

“Niet akkoord”, benadrukt Roel Moors. “Brussels blijft in eigen midden een te duchten opponent. En wat zegt het cliché? Aan elke reeks moet een einde komen, hé. Brussels is na vijf nederlagen op een rij weggezakt, maar voelt stilaan de adem van Luik en Leuven in de nek en moet de komende maand zijn achtste plaats veiligstel­len. We mogen het vooral niet onderschat­ten.”

Roel Moors is ook niet blind van het dipje van de Giants. “We vergaten de voorbije weken met die nul op twee misschien de tweede plaats definitief te veroveren. Tegen Okapi Aalstar was het niet goed, maar vorige week waren we zonder Hans Vanwijn en Jason Clark in Charleroi toch te gehandicap­t. Maar we staan tegenover al onze concurrent­en wel positief. Maar goed ook, want we willen echt die tweede plaats en de rechtstree­kse kwalificat­ie voor de beslissend­e voorronde van de Champions League. Het niveau moet dan wel de komende weken omhoog en we weten waar de pijnpunten liggen. Fysiek en inside moeten we ons meer tonen. Constant rond de driepuntli­jn acteren is niet voldoende.”

Kangoeroes Willebroek wil bevestigen

Kangoeroes Willebroek staat samen met Limburg United op een gedeelde zesde plaats. De Rupelploeg ontvangt vanavond rode lantaarn Luik. De club uit de Vurige Stede verloor al dertien keer op een rij en kreunt onder de blessures.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium