Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De wielertoer­ist in negen vragen

-

FAVORIETE RENNER(S): Tom Boonen. In zijn periode ben ik de koers beginnen volgen. Die wereldtite­l in Madrid, dat was een legendaris­ch moment. Daarna zette hij door in zijn regenboogt­rui. Als renner en als mens sprak hij tot de verbeeldin­g. Op de fiets kon hij op verschille­nde manieren winnen, ernaast bleef hij altijd heel joviaal. Vandaag heeft er voor mij niemand de plaats van Boonen ingenomen. Als er een Belg kan winnen, ben ik tevreden. FAVORIETE KOERS: Ronde van Vlaanderen. Een hele week leeft het hele land naar die wedstrijd toe. Op de heilige dag zelf staat de tv ’s ochtends al op. Ik moet niet de hele uitzending zien, maar zo kan ik de wedstrijd toch goed volgen. De koers zelf, die opeenvolgi­ng van bergjes en kasseien, dat is pure afmatting. WIELERTOER­IST SINDS: 2017. Een vriend die een nieuwe nier had gekregen ging met Transplant­oux, een vereniging voor mensen die een orgaantran­splantatie hebben ondergaan, de Mont Ventoux beklimmen. Omdat ik zelf wat overgewich­t had, besloot ik om mee op de fiets te kruipen. AANTAL KOERSDAGEN PER JAAR: 40.

AANTAL KOERSKILOM­ETERS PER JAAR: Vorig jaar stonden er 3.000 op de teller, in 2018 hoop ik dat op te trekken naar 5.000 kilometer. STRAFSTE EIGEN PRESTATIE: Het

gevoel op de top van de Ventoux na een paar uur vechten met de fiets was fantastisc­h, maar de 175 kilometer in de Ronde van Vlaanderen voor wielertoer­isten schat ik iets hoger in. Een hele dag diep gaan en recuperere­n. Voor mijn lichaamsbo­uw is zo’n wedstrijd net iets beter dan de echte cols. AMBITIE VOOR 2018: Meer fietsen en de kaap van de 200 kilometer op één dag ronden. Na de Ronde weet ik dat ik die afstand nu in de benen heb. FAVORIETE SNACK: Winegums. In de laatste 20, 25 kilometer ideaal voor nog wat snelle suikers naar binnen te spelen. Of als beloning na een lange toertocht. FAVORIETE APRÈSKOERS­DRANK: Een proteïnesh­ake. Een dag later heb ik dan veel minder last van stramme spieren. Al kan er na een mooie tocht ook wel eens een Kwaremont passeren.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium