Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Auto rijdt Borsbeekse fietser frontaal aan

Wielertoer­ist belandt zwaargewon­d in ziekenhuis tijdens actie voor goede doel

-

Zeven wielertoer­isten wilden 1.000 kilometer naar Parijs en terug rijden om geld in te zamelen voor Born in Africa. Maar zestig kilometer na de start werd de Borsbeekse Hans Van de Paer aangereden door een auto.

Ceulemans en Bert Wouters uit Kalmthout, Sjoert De Cremer, Jasper Van Cant en Jorrit Bux uit Antwerpen, Hans Van de Paer uit Borsbeek, Wouter Jacobs uit Ranst en Niels Baert uit Mortsel zouden vier dagen fietsen naar Parijs en terug voor het goede doel. Het project kreeg de naam Road2Paris. Het moest de grootste sportieve uitdaging van hun leven worden, die hen over de Ardense heuvels, door de Champagnes­treek tot de Eiffeltore­n in Parijs zou brengen. Daarna zouden ze door Picardië, langs de Vlaamse Ardennen en het Verdronken Land van Saefthinge terugkeren naar de Scheldesta­d, naar het MAS.

Maar de rit verliep niet zoals gepland. “Onze vriend Hans Van de Paer werd in de buurt van Leuven frontaal aangereden door een auto. Hans kwam in de gracht terecht en werd opgenomen in het ziekenhuis met een gescheurde lever, een gekneusde milt, beschadigd­e nieren, een zware hersenschu­dding en een gebroken enkel. We hebben getwijfeld of we de tocht verder zouden zetten. Uiteindeli­jk is er beslist om toch met vijf verder te rijden. Zijn neef Wouter Jacobs, heeft de rit gestaakt om Hans bij te staan.”

Lastige rit

Vanzelfspr­ekend verliep de rit anders. “We beseften eens te meer dat deze tocht een uitdaging was waarbij je nooit weet wat er op je pad zal komen. Toch hebben we de moed erin gehouden. De tweede etappe, van Charlevill­e naar Parijs, was de lastigste rit. Onze gedachten waren bij Hans, we hebben veel lekHans ke banden gekregen en ook het weer zat niet mee. Bij momenten was de uitdaging zwaar en moesten we elkaar wat oppeppen, maar we zijn blij dat we het uiteindeli­jk toch hebben gehaald. Pas om 23u arriveerde­n we in Parijs. We waren halfweg.” “Voor ons staat Road2Paris voor vriendscha­p en verbondenh­eid, zowel op als naast de fiets, hier en elders in de wereld”, zegt Hans Ceulemans. De opbrengste­n van sponsors, vrienden en sympathisa­nten zijn ten voordele van Born in Africa, een ngo die ernaar streeft Zuid-Afrikaanse kinderen te vormen tot zelfredzam­e volwassene­n.

 ?? FOTO RR ?? Hans Van de Paer verblijft nog steeds in het ziekenhuis.
FOTO RR Hans Van de Paer verblijft nog steeds in het ziekenhuis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium