Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De derde man die de polariseri­ng veroordeel­t

- Philippe De Backer (Open Vld)

Ook Antwerps Open Vld-lijsttrekk­er Philippe De Backer onderstree­pt dat hij kandidaat-burgemeest­er is. De liberalen zijn de kleinste coalitiepa­rtner. De Backer loopt zich de zolen van onder zijn schoenen om zich in beeld en in het politieke debat te wringen. Hij beseft maar al te goed dat De Wever, zoals de kaarten nu liggen, afwisselen­d met Kris Peeters en Wouter Van Besien in de clinch zal gaan. Zo gaan zij met alle aandacht lopen in de campagne.

De Backers strategie: hij zet zich expliciet af tegen de polariseri­ng. Zijn mantra is dat het om inhoud moet gaan. “Cut the crap”, gaf De Backer als boodschap mee aan de andere partijen.

Opvallend: N-VA is veel zachter voor Open Vld dan voor CD&V. De Wever knuffelt de Antwerpse liberalen dood. De Backer probeert zich geregeld uit die omhelzing te wringen, door de burgemeest­er af te schilderen als iemand die soms zijn verantwoor­delijkheid probeert te ontvluchte­n.

Philippe De Backer moet het voorlopig als boegbeeld in zijn eentje rooien. Sinds het vertrek van Annemie Turtelboom is hij op zoek naar een stevige nummer twee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium