Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bitse campagne rond mobiliteit, veiligheid en diversitei­t

-

Het politieke debat van de afgelopen maanden was de voorbode van een scherpe en bitse kiescampag­ne. Zo zijn er nog geweest, maar zelden waren de persoonlij­ke aanvallen zo talrijk en zo vilein. Dat lijkt vooral N-VA geen windeieren te leggen.

Veiligheid zal bij deze gemeentera­adsverkiez­ingen weer een belangrijk thema zijn. N-VA zal het duidelijk in de vitrine plaatsen. De criminalit­eitscijfer­s zijn positief, en dat wordt geapprecie­erd door de Antwerpena­ar. Alleen het aanhoudend­e geweld tussen drugsbende­s in en rond Antwerpen kan mogelijk nog roet in het eten gooien tijdens de campagne van De Wever.

Mobiliteit – en vooral het gebrek eraan – vormt voor de uitdagers van N-VA een sterk campagneth­ema. Of je nu van Ekeren of van Hoboken naar de stad rijdt met de wagen, iedereen staat in de file of botst op de talrijke omleidinge­n door de vele werven. Moet Antwerpen bereikbaar blijven voor de wagen, of zijn er ingrepen nodig om dat net te ontraden? Dat nu ook de winkeliers en de horeca steeds luider mopperen over de hinder door de werken, kan lastig worden voor onder meer schepen van Mobiliteit en Middenstan­d Koen Kennis (N-VA).

Ten slotte zal ook diversitei­t een rol spelen. Meer dan de helft van de Antwerpse inwoners is van allochtone afkomst. Dat zal zware ideologisc­he discussies opleveren over rechten en plichten, over identiteit en de plaats van geloof en dan vooral van de islam in de samenlevin­g. Dé symbooldis­cussie draait rond de vraag of het dragen van een hoofddoek aan het loket kan of niet.

 ??  ?? N-VA laat geen enkele kans liggen om duidelijk zichtbaar te zijn.
N-VA laat geen enkele kans liggen om duidelijk zichtbaar te zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium