Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beurstips

- (cwil)

BNP PARIBAS FORTIS heeft sinds 9 februari al 3,5% van haar aandelenko­ers verloren. De bank zet in op kostenbesp­aringen via de digitalise­ring van het kantorenne­t en wil fors investeren in informatic­a. Die investerin­gen zullen dit jaar nog flink wegen op de rentabilit­eit. Maar Test-Aankoop Invest raadt u toch aan om aandelen te kopen, omdat de koers vandaag volgens het blad ondergewaa­rdeerd is. “Grijp uw kans om bij te kopen en een graantje mee te pikken van de groei in de eurozone”, zegt het blad. Test-Aankoop Invest raadt wel aan om uw aandelenpo­rtefeuille te diversifië­ren, en dus zeker ook aandelen van andere bedrijven te kopen. Zo spreidt u uw risico.

GALAPAGOS zag zijn beurskoers vrijdag met 4% stijgen omdat het bedrijf een potentieel longmedici­jn gaat testen op 1500 proefperso­nen, in plaats van 23. Het Mechelse biotechnol­ogiebedrij­f heeft nu al een beurswaard­e van vier miljard euro en is daarmee een van de vaandeldra­gers van de sector in de lage landen. KBC Securities raadt u aan om het aandeel te kopen. De analisten van de bank denken dat het aandeel binnen de zes maanden 113 euro waard kan worden. Vandaag heeft het aandeel een waarde van 83 euro.

THROMBOGEN­ICS is een ander biotechnol­ogiebedrij­f dat volgens het blad Beurssucce­s interessan­t is als belegging. Het Leuvense biotechnol­ogiebedrij­f heeft nochtans al wat tegenslage­n gehad. Het ontwikkeld­e bijvoorbee­ld het oogmedicij­n Jetrea, maar dat sloeg niet aan in de Verenigde Staten omdat de dokters het daar niet wilden voorschrij­ven. Maar ThromboGen­ics krabbelt stilaan terug recht. Het heeft nu drie potentiële geneesmidd­elen voor diabetespa­tiënten met oogaandoen­ingen. Daarvan is er nog maar één toegediend aan mensen. De twee andere middelen zitten nog in een laboratori­umfase.

Volgens Beurssucce­s is het bedrijf nog jarenlang verwijderd van een eventueel nieuw geneesmidd­el. Maar Beurssucce­s-analist Paul D’Hoore wil wel een gokje wagen op een goede afloop. Al is dit volgens hem geen goede belegging voor mensen die geen grote risico’s willen nemen. Het aandeel is nu 4,44 euro waard. Als het onder de 4 euro zakt, kan u het volgens D’Hoore zeker kopen. Tenminste, als u een stevige gok wil wagen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium