Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Misschien heeft hij een beetje te veel hooi op zijn vork genomen”

Ouders Tom Meeuws (sp.a) reageren op recente mediastorm

-

“Tom is er de persoon niet naar om op te geven, hij zal snel zijn draai weer vinden”, dat zeggen de ouders van sp.a-boegbeeld Tom Meeuws, Maaike Vangheluwe (76) en Eric Meeuws (83), tijdens een interview in Krant van

West-Vlaanderen.

De heisa rond Land Invest, de geruchten over het geknoei met facturen bij De Lijn en onlangs de afgelopen relatie met minister Liesbeth Homans (N-VA). Het bezorgde de ouders van Tom Meeuws slapeloze nachten.

“De heksenjach­t is verschrikk­elijk. Als ouder voel je je totaal machteloos. Onze zoon is op korte tijd tien jaar ouder geworden”, klinkt het bezorgd. “Gelukkig krijgen wij hier in Beveren (deelgemeen­te van Roeselare, red.) veel

steun van de mensen.”

Maaike en Eric stonden er nooit voor te springen toen hun zoon de beslissing nam om in de politiek te gaan. “Het is een bikkelhard­e wereld en vooral in een grote stad gebeuren zaken waar je geen vat op hebt”, zegt Eric daarover.

Volgens zijn ouders houdt Tom Meeuws zich nu sterk langs de buitenkant. “Het komt misschien over alsof Tom een dik vel heeft en het zich allemaal niet zo erg aantrekt. Hij probeert alles weg te lachen, maar dit is slechts een façade, die hij gebruikt om zichzelf te beschermen”, weet mama Maaike.

“Geen opgever”

Toch blijven Maaike en Eric geloven in de weerbaarhe­id van hun zoon. “Misschien heeft hij een beetje te veel hooi op zijn vork genomen, maar Tom is niet de persoon om zomaar op te geven. In januari wilde hij ermee stoppen. Ze hebben zijn ontslag toen niet aanvaard. We hopen dat de toekomst raad brengt en dat hij verder kan met zijn leven.”

Meeuws’ ouders zelf hebben zich nooit politiek geëngageer­d. Papa Eric werkte als schrijnwer­ker en mama Maaike werkte als bediende bij de firma Jonckheere, waar ook autobussen van De Lijn werden geproducee­rd. “Bij De Lijn werken was Toms droomjob. Door mijn functie bij Jonckheere is hij bij manier van spreken opgegroeid tussen de autobussen”, zegt Maaike.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Tom Meeuws kreeg het de afgelopen weken zwaar te verduren.
FOTO PATRICK DE ROO Tom Meeuws kreeg het de afgelopen weken zwaar te verduren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium