Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuw ponton moet riviercrui­ses lokken

Antwerpen verwacht dit jaar bijna 700 aanmeringe­n

- PATRICK VAN DE PERRE

Het nieuwe ponton langs de Antwerpse Scheldekaa­ien moet in 2020 klaar zijn. Dan zullen de zee- en riviercrui­ses ter hoogte van het verbouwde Steen ontvangen worden. Dat is nodig, want vooral de riviercrui­ses weten Antwerpen steeds meer te vinden.

Dit jaar worden 25 zee- en 655 riviercrui­ses verwacht in Antwerpen. Samen goed voor maar liefst 106.280 passagiers. Het merendeel van deze toeristen zal ook een bezoek brengen aan de stad. Het aantal verwachte cruises ligt iets lager dan vorig jaar. Toen meerden er 29 zeecruises aan.

“Die aanlopen liggen al vast en zullen wellicht niet meer veranderen. Voor de riviercrui­ses ligt dat anders. Vorig jaar meerden er 786 boten aan. Dat aantal zullen we ook dit jaar wel halen. Want in de loop van het seizoen kunnen er, net zoals vorig jaar, nog riviercrui­ses bijkomen”, zegt Antwerpse schepen voor Toerisme Koen Kennis (N-VA).

Mikken op ‘ervaringst­oeristen’

Grote blikvanger dit jaar is de Seabourn Ovation. Het schip wordt pas in mei te water gelaten en zal later dit jaar naar Antwerpen komen. Met een lengte van 198 meter kan het tot 650 passagiers vervoeren. Een andere opvallende bezoeker is het nieuwe expedities­chip Le Lapérouse van rederij Ponant. Dit schip is uitgerust met de Blue Eye, een onderwater­lounge die passagiers in staat stelt de onderwater­wereld te ontdekken via twee patrijspoo­rten die uitkijken op de zeebodem.

“Ik ben alvast benieuwd wat de passagiers van dit schip op de bodem van de Schelde te zien gaan krijgen”, merkt Kennis op. Hij is alvast tevreden met het aantal bezoekende cruisesche­pen. “De heel grote zeecruises zullen we in Antwerpen nooit kunnen ontvangen. Maar dat is geen probleem.”

Antwerpen mikt op zogenaamde ‘ervaringst­oeristen’. “Dat zijn toeristen, meestal 50-plussers, die interesse hebben in cultuur en gastronomi­e. Twee zaken waar Antwerpen zeer goed in is.”

Vooral op de riviercrui­ses zitten steeds meer mensen die een reis boeken om steden te verkennen. “Populaire cruises doen zowel Nederland als België aan. Daarbij worden vooral de Schelde en de Maas bevaren, samen met een aantal kleinere rivieren. Verder is Antwerpen ook uitstekend gelegen voor cruises die Duitsland bezoeken”, gaat Kennis verder.

Een nieuw onthaal

In 2020 zal de huidige cruiseterm­inal verhuizen naar het Steen, waar schepen kunnen aanmeren aan een nieuw ponton. Het 350 meter lange en 9 meter brede ponton bestaat uit drie delen en is verbonden met de kade via twee loopbrugge­n. Op deze manier kunnen cruisesche­pen comfortabe­l aanmeren en is er geen hydraulisc­he gangway meer nodig.

“Via het ponton worden passagiers naar de gelijkvloe­rse verdieping van het Steen geleid. Daar komt een terminal, die plaats biedt aan vierhonder­d personen. In dat gebouw gaat ook het bezoekerso­nthaal van Visit Antwerpen zich vestigen. Verder komen er een belevingsp­arcours van 680 vierkante

meter en een terras dat uitzicht biedt over de stad en de Schelde. Dit terras zal voor iedereen vrij toegankeli­jk zijn”, zegt Kennis.

De werken aan het Steen starten volgende maand. De bouw van het ponton begint in september. Tegen 2020 moeten zowel het ponton als het Steen klaar zijn.

Koen Kennis

Antwerps Schepen van Toerisme (N-VA)

‘‘Heel grote zeecruises zal Antwerpen nooit kunnen ontvangen. Maar dat is geen probleem.’’

 ?? FOTO BMD3D FOTO VICTORIANO MORENO FOTO VICTORIANO MOREN ?? De plannen voor het nieuwe ponton werden voorgestel­d op het aangemeerd­e cruiseschi­p Crystal Bach.
Beeldsimul­atie van het nieuwe ponton voor cruisesche­pen aan de Scheldekaa­ien.
FOTO BMD3D FOTO VICTORIANO MORENO FOTO VICTORIANO MOREN De plannen voor het nieuwe ponton werden voorgestel­d op het aangemeerd­e cruiseschi­p Crystal Bach. Beeldsimul­atie van het nieuwe ponton voor cruisesche­pen aan de Scheldekaa­ien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium