Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wedstrijde­n als deze, daar doe je het voor”

Jelle Van Damme krijgt nog eens negentig minuten speeltijd

- (stdr)

Antwerp-coach Lazlo Bölöni had de boodschap goed in de oren geknoopt: de wanprestat­ie van vorige week in Sint-Truiden mocht zich niet herhalen op een volle Bosuil. En al zeker niet in de derby. De Roemeen had weer een plek in zijn elftal voor Jelle Van Damme.

Gisteren mocht de getatoeëer­de krijger dus nog eens spelen. En dat tegen Beerschot Wilrijk, de club waar hij ooit nog de dienst uitmaakte. “Ja, maar dat is vijftien jaar geleden”, lacht Van Damme, die de voorbije weken maar weinig zin had in een praatje met de pers. “Het zijn dan ook rare weken geweest. Ik hou van duidelijkh­eid. En die was er niet. Ik ben niet de man die dan van zijn oren gaat maken. Ik heb enkele zaken aanvaard. Maar ik liep niet rond, nee. Ik voel me echt niet te goed om op de bank te zitten, maar ik wil op zijn minst wel betrokken zijn. Dat kan niet als je in de tribune zit.”

Voor Jelle Van Damme was het ook de eerste kennismaki­ng met Play-off 2. “Maar ik ben er zeker geen fan van. Wij hebben nog het geluk dat we veel supporters hebben, maar in pakweg Lokeren zit twee man en een paardenkop te kijken. In elk geval: het systeem moet veranderen. Het kan toch niet dat wij tegen een ploeg spelen die volgend seizoen in 1B uitkomt? Doe toch normaal, zoals in de grote competitie­s.”

“De match van vandaag had eigenlijk

happy weinig of niets met Play-off 2 te maken. Voor dit soort wedstrijde­n, daar doe je het voor. Het was niet moeilijk om ons op te laden. Iedereen kende het belang van deze derby. We moesten thuis winnen. Over twee weken zullen de rollen omgedraaid zijn. Die van Beerschot Wilrijk zullen een eitje met ons te pellen hebben, maar dat hoort erbij.”

In de slotfase kreeg Van Damme het nog even aan de stok met Mo Messoudi, toen die een bal tegen zijn hoofd gooide. “Ach, die dingen gebeuren in een wedstrijd. Ik ben wie ik ben, dat hoort erbij. Messoudi was al bij mij in Los Angeles. Ik heb hem toen drankjes betaald. En nu dit? Ach, achteraf waren we weer even goede vrienden hoor.”

(lacht).

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium