Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wereldgoal vanop zestig meter

- (ppl)

Lokeren boekte een overtuigen­de zege met één uitschiete­r, letterlijk en figuurlijk. Met een weergaloze trap vanop zestig meter sollicitee­rde José Cevallos naar het ‘Doelpunt van het Jaar’.

Dankzij deze overwinnin­g blijft Lokeren de ongeslagen leider in groep B van Play-off 2. “Met de finale ben ik nog niet bezig”, antwoordde coach Peter Maes op de vraag naar de verdere ambities. “Ik ben bezig met de rehabilita­tie van ons voetbal. Ik ben blij met de tweede thuiszege op rij, want onze thuisreput­atie was erg slecht.”

Uiteraard was ook Maes vol lof over de wereldgoal van Cevallos. “Hij behoort tot dat type spelers die altijd het overzicht bewaren. Die weten waar de vrije man te vinden is en die aanvoelen dat de doelman te ver uit zijn doel staat. Als je over zestig meter zo een gestrekte bal kunt trappen, dat is zuivere klasse. Tegen STVV maakte Cevallos ook al een wereldgoal, maar die werd toen onterecht afgekeurd.”

Lokeren ontdekte zaterdag ook de kwaliteite­n van de debuterend­e 20-jarige Nigeriaans­e flankaanva­ller Yusuf Lawal. Hij maakte zijn debuut in het eerste elftal en zorgde voor veel dreiging. “Een jongen met talent”, oordeelde Maes. “Lawal staat heel stevig op zijn benen en kan een bal vasthouden. Sinds hij hier is, heeft hij hard gewerkt. Lawal pikt de zaken goed op, ook positionee­l. Vandaar dat ik hem deze kans gegeven heb.”

 ?? FOTO'S PHOTO NEWS, BELGA ?? Van Crombrugge grabbelt nog, maar kan niet meer bij de bal.
FOTO'S PHOTO NEWS, BELGA Van Crombrugge grabbelt nog, maar kan niet meer bij de bal.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium