Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PSG pakt vijfde titel in zes jaar

- FRANKRIJK (gegy)

PSV klaarde de klus tegen Ajax, PSG deed het tegen Monaco. De Parijzenaa­rs pakten de titel in een rechtstree­ks duel met de enige ploeg die de laatste jaren de Parijse hegemonie kon doorbreken. De titel is al de vijfde in de afgelopen zes seizoenen voor PSG. Met een voorsprong van zeventien punten op vijf wedstrijde­n van het einde was het al lange tijd duidelijk dat PSG de Franse titel opnieuw zou binnenhale­n.

Na een blitzstart stond het gisteren tegen Monaco al bij de rust op een 4-1-voorsprong. Met de vierde goal mocht Giovani Lo Celso de eer opstrijken van het honderdste PSG-doelpunt van het seizoen. Rode Duivel Thomas Meunier begon op de bank.

De titel is slechts een doekje tegen het bloeden voor trainer Unaï Emery. Met de miljoenent­ransfers van Neymar en Mbappé rekenden de Qatarese eigenaars van de club dit seizoen op Champions Leaguewins­t, maar in die competitie werd PSG al in de achtste finale uitgeschak­eld door Real Madrid. Waarschijn­lijk betekent die uitschakel­ing dat PSG een andere trainer zoekt voor volgend seizoen. De naam van de Duitser Thomas Tuchel klinkt nadrukkeli­jk.

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium