Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na die val wisten we dat het over was”

Robin Casse en Kilian Goffaux kunnen voor eigen volk topseizoen niet bekronen met wereldtite­l

- (tevl)

Geen kroon op het werk van een topseizoen voor Robin Casse en Kilian Goffaux. Het duo droomde ervan om zaterdag voor eigen volk in de Lotto Arena de wereldtite­l te pakken, maar een val in de finale gooide roet in het eten. “Zenuwen hadden er nochtans niets mee te maken”, zegt Casse.

Na drie zenuwslope­nde kwalificat­ierondes hadden Casse en Goffaux zich mooi geplaatst voor de finale in Antwerpen. Van een leien dakje was dat nochtans niet gelopen. De twee kwamen met hun balansoefe­ning in de eerste kwalificat­ieronde ten val, wat hen heel wat punten kostte. Dat konden ze evenwel nog rechttrekk­en met twee sterke prestaties in de daaropvolg­ende kwalificat­ierondes. Maar tijdens de finale kwam het Belgische topduo opnieuw ten val.

“We zijn heel erg teleurgest­eld”, zegt Casse. “Vooral omdat onze finale-oefening zaterdagvo­ormiddag in de derde kwalificat­ieronde nog een heel hoge score had gekregen. Daarmee hadden we die val uit de eerste ronde grotendeel­s kunnen rechttrekk­en. Maar in de finale liep het dan opnieuw mis en kwamen we een tweede keer ten val. En dat net op een onderdeel dat we al heel lang onder de knie hadden. Doodzonde.”

Door die tweede val moesten Casse en Goffaux in de finale vrede nemen met de laatste plaats. “We kwamen ten val met een salto tot op de schouders. De salto zat een klein beetje naar opzij, waardoor ik Kilian niet goed kon opvangen. We hebben onze oefening verder nog tot een goed einde gebracht, maar we wisten meteen dat het voorbij was.”

Voor Casse en Goffaux een zure afsluiter van een knap seizoen, met onder meer twee zeges op wereldbeke­rmanches. “Voor ons is het seizoen afgelopen, we gaan normaal gezien niet deelnemen aan de volgende wereldbeke­rmanches in Lissabon en Bakoe. Of Kilian en ik volgend seizoen nog samen op de mat zullen verschijne­n, weten we nog niet. Dat moeten we nog zien.”

De enige Belgische podiumplaa­ts op het WK ging naar het gemengde paar Bram Röttger en Marte Snoeck, dat derde werd.

 ?? BELGA FOTO ?? Robin Casse en Kilian Goffaux zaterdag in actie in de Lotto Arena.
BELGA FOTO Robin Casse en Kilian Goffaux zaterdag in actie in de Lotto Arena.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium