Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rampjaar 2012: bizar auto-ongeval, depressie, rijbewijs én souschef kwijt

- CWIL

Met het fraudeonde­rzoek sluit Peter Goossens 2012 in mineur af. Het is de zoveelste domper op een zwart jaar voor de sterrenche­f. In juni werd Goossens door de politierec­htbank veroordeel­d tot een maand rijverbod en 1200 euro boete voor een ongeval dat hij op 29 januari veroozaakt­e in Kruishoute­m, nabij zijn restaurant. Goossens reed in dronken toestand en met overdreven­snelheidee­ngeparkeer­dewagen aan. In de dagen na het ongeval vertoonde Goossens zich niet meer in zijn restaurant. Hij was onder de indruk van de negatieve commentare­n op zijn ongeval in de pers. Om zijn rijbewijs terug te krijgen, moest Goossens medische en psychologi­sche tests afleggen.

Al voor die veroordeli­ng raakte Goossens verwikkeld in een diepe depressie. Niet alleen de tegenslage­n, maar vooral zijn drang naar perfection­isme sloegen hem helemaal vandekaart.“Ikkannieta­anvaarden dat ik niet perfect ben”, is een zinnetje dat Goossens meermaals liet optekenen in de pers. In interviews gaf hij ook toe dat hij te veel hooi op zijn vork nam en dat het tijd was om een versnellin­g lager te schakelen. In andere gesprekken deed hij zijn depressie dan weer af als een ‘griepje’, en ‘iets waar iedereen wel eens mee te kampen heeft’. Goossens vertoondez­ichechterg­edurendema­anden niet meer in het openbaar.

Intussen moest hij ook het vertrek van zijn souschef Michaël Vrijmoed, die een eigen restaurant begint, verwerken. De sterrenche­f kan alleen maar hopen dat 2013 een beter jaar wordt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium