Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Computerwi­nkel leeggeroof­d

Derde diefstal mogelijk fataal voor vzw Vrienden van Palestina

- JANVANDEPO­EL

Inbrekers hebben de vzw Vrienden van Palestina een wrange Kerstmis bezorgd. Zondagnach­t braken ze binnen in de kantoren op de Turnhoutse­baan en gingen er aan de haal met zowat 130 computers.

Verantwoor­delijke Hicham Oukal van de vzw Vrienden van Palestina ontdekte de kraak toen hij maandag om 11u de kantoren van de vzw wilde openen en een leeg uitstalraa­m aantrof. “Alles is weg. Het gaat om laptops, vaste pc’s en onderdelen, zowel nieuwe toestellen van de zaak als computers van particulie­re klanten die voor herstellin­g waren binnengebr­acht. Ook computers die ik gebruik om cursussen te geven, zijn gestolen”, zegt hij. “Ik moet nog een juiste inventaris maken, al schat ik dat er zo’n 130 computers zijn gestolen. Het verlies loopt op tot minstens 15.000 euro.”

Zondagavon­d had Hicham Oukal zijn zaak omstreeks 17u afgesloten. Dooraandea­chterzijde­vanhetpand de deur open te breken, kregen de inbrekersd­edaaropvol­gendeavond­en nacht vrij spel. “Dit is al de derde inbraak. Na de laatste keer heb ik extra beveiligin­gsmaatrege­len genomen. Zo is aan de voorzijde een rolluik geplaatst, zijn de deuren extra beveiligd en was er ook een bewakingsc­amera geïnstalle­erd. Die camera hebben de daders eerst onklaar gemaakt”, vertelt de aangeslage­n verantwoor­delijke. “Een juist zicht op de omvang van de buit heb ik niet. Wantookmij­neigencomp­uterwaarop ik de bestelling­en en herstellin­gen bijhoud, is gestolen. Pas de volgende dagen zal dus duidelijk worden hoeveel toestellen er weg zijn, wanneer eigenaars ervan zich melden om hun computer na herstellin­g weer op te halen.”

Maandag voerde het labo van de politie in de winkel een sporenon- derzoek uit. Aangezien de daders voor hun vertrek in de winkel nog een brandbluss­er hadden leeggespot­en, is het evenwel de vraag of er nog bruikbare sporen te vinden waren. Intussen hoopt Hicham Oukal op hulp van zijn verzekerin­gsmaatscha­ppij om de vzw te redden. “We werken met vrijwillig­ers en spannen ons allemaal tot het uiter- ste in. Het houdt ergens op. Als een tussenkoms­t uitblijft, is deze derde uppercut goed voor de knock-out”, klinkt het.

 ?? FOTO J. VAN DER PERRE ?? Hicham Oukal in zijn winkel, waar een poederblus­ser zichtbaar schade heeft aangericht.
FOTO J. VAN DER PERRE Hicham Oukal in zijn winkel, waar een poederblus­ser zichtbaar schade heeft aangericht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium