Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben heel trots op hoe Club weer is rechtgesta­an”

Carl Hoefkens kan turbulente eerste seizoenshe­lft nog fraai afsluiten

- DIRK MEULDERS

Mits winst kan Club 2012 afsluiten met een 18 op 21. Niet alleen daarom is de wedstrijd tegen Kortrijk vanavond een uitdaging. “We zijn van ver teruggekom­en. De spelersgro­ep gelooft in het concept van Garrido. Club moet verder op de ingeslagen weg”, stelt kapitein Carl Hoefkens.

De zege tegen Standard was mooi om de kerstdagen in te gaan.

“Als je in de eerste minuut achter komt tegen een sterk Standard dat een dwingend publiek achter zich heeft, dan weet je dat het heel moeilijk wordt. Als je dan op zo’n schitteren­de manier kan terugvecht­en, is dat op alle gebied een opsteker. Vooral omdat er tijdens de tweede helft veel dingen naar voor kwamen waar we op training hard aan gewerkt en op gefocust hebben. Je merkt dat de spelersgro­ep gelooft in de eigen kwaliteite­n en in het concept van Garrido.”

Wat veranderde er onder coach Garrido?

“Ik wil niet vergelijke­n met het verleden want we zouden mensen tekort doen. Onze coach biedt een mengsel van het voetballen­d vermogen van onder Koster en de discipline van Daum. Maar Garrido heeft nog andere kwaliteite­n.”

Hij is alvast een trainer die duidelijke keuzes maakt en spelers aan de kant durft te schuiven.

“Als je een grote kern hebt, zoals bij Club, dan moet je sowieso beslissing­en nemen. Je kan maar achttien spelers gebruiken. Keuzes maken is zijn job. Zijn trainingen en aanpak slaan aan bij de groep. Daar moeten we op verder werken. Op Standard toonden we dat we er fysiek voor kunnen blijven gaan tot in de 95ste minuut. Spelers die tot voor kort nog geblesseer­d waren, maakten het verschil. Dat dat doet iedereen heel veel plezier. Het betekent ook een dikke pluim voor de medische staf.”

Kortom,de trainerswi­ssel kwam er niks te vroeg?

“Hetisnieta­anmijomdaa­reenoordee­l over te vellen. Het is mijn job en die van de andere spelers om een trainer te steunen zolang het bestuur in hem gelooft. Wij zijn werknemers van Club. Als je vier-vijf wedstrijde­n niet kan winnen, is het normaal dat bepaalde mensen commentaar hebben, terwijl die niet altijd terecht was. Oke, het was niet goed, het had veel beter gemoeten.Samenmetde­groepzatik­zelf heel diep en heb ik er hard van afgezien. We zaten in de hoek waar de klappen vielen. Als een bokser die van het kastje naardemuur­werdgemept.Alhoewelhe­t mentaal een moeilijke strijd was, zijn we nooit tegen het vilt gegaan. Juist daarom doen onze prestaties van de jongste weken veel mensen met een blauw-zwart hart ontzettend veel plezier.”

Kortom,Club heeft een nieuwe start genomen?

“We zijn daar al enkele weken mee bezig. Van in Waasland-Beveren hebben we op verplaatsi­ng een duidelijke stempel gedrukt. Alleen lukt het in thuiswedst­rijden nog niet zoals we willen. Maar dat heeft alles te maken met de staat van het veld.”

Kan je een balans maken van de voorbije maanden?

“Dat is er vooral een van fierheid! Qua resultaten zijn we sterk gestart. Door omstandigh­eden ging het daarna snel berg-

“Je merkt dat de spelersgro­ep gelooft in de eigen kwaliteite­n en in het concept van Garrido.” Carl Hoefkens

af, waarbij iedereen zwaar aangeslage­n raakte. In moeilijke omstandigh­eden speelden we echter steeds voor een vol huis. Dat is allesbehal­ve evident. Ik wil het andere ploegen zien doen. De manier waaropwedi­eperiodehe­bbenoverwo­nnen en zijn rechtgesta­an, daar ben ik gigantisch trots op.”

Is Club de laatste uitdager voorAnderl­echt?

“Het is te vroeg voor conclusies. In de play-offs kan veel. Herinner je Standard twee seizoenen geleden! Bovendien komt een crisis snel. Kijk hoe snel het bij ons is gegaan. Genk brengt prima voetbal en ook Standard voetbalde zondag voor de rust sterk. Kortom, schrijf die twee niet af. Al valt momenteel alles goed voor Anderlecht. Ze overleven het slotoffens­ief van Genk en Vossen mist een penalty. Ze pakken daar belangrijk­e punten. Wat Club daar tegenover kan stellen? Wij gaan zo goed mogelijk onze job doen en zien waar we uitkomen.”

Wat kan er na de winterstop nog beter bij Club?

“We moeten verder op de ingeslagen weg. Deze kern is heel sterk. Het is aan het bestuur om daarop in te spelen. Maar we hebben nu echt heel goede spelers lopen.”

Over een half jaar ben je eind contract?

“Daar denk ik momenteel nog niet over na.”

Waar schuilt het gevaar tegen Kortrijk?

“Het is een ploeg met veel karakter, engagement en voetballen­de kwaliteite­n die altijd van haar eigen kracht uitgaat.”

 ?? FOTO ?? Carl Hoefkens triomfeert na de 1-3 bij Standard.
FOTO Carl Hoefkens triomfeert na de 1-3 bij Standard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium