Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn soms nog iets te lief”

Mario Been beseft dat Genk te veel goals slikt

- MG

“Drie goals op Cercle, in Lokeren en Waregem, vier thuis tegen Anderlecht: dat is van het goede te veel”, beseft Mario Been. “Het mag ons in Beveren niet weer overkomen, ik wil een geslaagd 2012 afsluiten met winst.”

Waar liggen volgens jou de oorzaken?

“We slikken te veel goals op stilstaand­e fases door een gebrek aan gestalte. Zeker nu Nadson en Simaeys ontbreken is dat een probleem, het is geen toeval dat onze eerste wintertran­sfer Kara Mbodj een grote jongen is. We geven ook te makkelijk vrijschopp­en weg, dat blijft een werkpunt.”

Mario Been:

Ook in de omschakeli­ng blijven jullie kwets- baar.In de competitie,spelen jullie in België offensieve­r dan in Europa?

“De veldbezett­ing blijft dezelfde. Ook in Europa spelen we meestal met vier aanvallers, daar staan zes eerder defensief denkende spelers tegenover. Dat moet volstaan voor het evenwicht. Ik ga niet een extra verdedigen­d ingestelde speler opstellen, dat zou onze manier van voetballen hypotheker­en. We mogen onze stijl niet verloochen­en.

Wat me zondag wel weer opviel is dat we soms iets te lief zijn. Zeker bij de tweede tegengoal hadden we in het begin van de counter van Anderlecht een overtredin­g moeten durven maken. Dat zijn leermoment­en, waaruit we dringend iets moeten opsteken.”

Genk staat zesde.Maakt dat je ongerust?

“Ik kijk nog niet naar onze positie in het klassement, na Anderlecht staat alles kort op mekaar. Twee keer omvallen en we staan weer op de tweede plaats. Hoofdzaak is play-off 1 halen en niet te ver afglijden. Daarom zijn drie punten op Waasland-Beveren een must.”

Geen sinecure tegen een ploeg die tien op twaalf pakte?

“Ze zullen ons de bal laten en er dan heel snel uitkomen. Met onder meer Lepoint hebben ze daar de spelers voor. Zo’n ploeg toont 110% werklust. Doen wij dat niet, dan wordt het lastig. Maar kunnen ook wij dat opbrengen, moet onze kwaliteit het verschil maken.”

 ?? FOTO PHOTONEWS ??
FOTO PHOTONEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium