Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk kan ik Barda sms’en”

Barak Badash wil 2012 afsluiten met “fantastisc­he” 13 op 18

- ENCA

Barak Badash, de Israëlisch­e spits van Waasland-Beveren, is klaar om er een feest van te maken tegen topper RC Genk. “Ik voel me hier goed.”

Waasland-Beveren leeft met veel vertrouwen naar de komst van Genk toe.Jullie hebben een schitteren­de doorstart gemaakt,maar de eerlijkhei­d gebiedt wel te zeggen dat het de laatste weken al een paar keer heeft meegezeten.

“We moeten beseffen dat we niet elke week zoveel geluk zullen hebben want eens houdt dat natuurlijk op. We konden het alleszins wel gebruiken en het heeft er ook voor gezorgd dat we het nodige vertrouwen hebben getankt. We zijn intussen een team geworden dat niet opgeeft en dat heeft geloond. Ze zeggen altijd dat geluk een combinatie is van factoren en dat het dikwijls ook meezit wanneer je beter voetbal brengt. Laten we dat laatste dan maar onthouden voor de rest van de competitie”.

Jullie zijn een team met twee gezichten. Veelal slap voor de rust en scherp in de tweede helft.Is er een aanwijsbar­e reden voor die zich steeds herhalende gedaantewi­sseling?

“We hebben de slechte gewoonte om niet goed aan de wedstrijd te beginnen. Ik heb er ook niet onmiddelli­jk een verklaring voor, maar we weten dat dit dringend moet veranderen, willen we uit de problemen blijven. De laatste weken is er toch een groot verschil te merken in de ploeg. Iedereen weet nu waar hij moet spelen en het loopt steeds beter. De Boeck geeft ons heel veel vertrouwen en je ziet dat de spelers dit oppikken.”

RC Genk is een ploeg die er om bekend staat er de volle negentig minuten voor te gaan. Ze hebben bovendien net een tik gekregen door het verlies in de slotfase van de wedstrijd tegenAnder­lecht.Jullie zullen niet de tijd krijgen tot aan de tweede helft om op volle snelheid te komen.

“We weten dat RC Genk scherp aan de partij zal beginnen. Ze hebben een zeer goede ploeg en zijn vooral aanvallend heel sterk. Nochtans gaan weerallesa­andoenom de drie punten thuis te houden.

We willen het jaar kunnen afsluiten met een dertien op acht- tien en dat zou ook ronduit fantastisc­h zijn.”

Bij RC Genk loopt met Elyaniv Barda ook een landgenoot van jou rond. Barda is intussen zowat het clubicoon geworden van RC Genk en is intussen al zes jaar in België. Heb je regelmatig contact met hem?

“Barda is een vriend van mij. Hij doet het fantastisc­h bij Genk en ik ben ook heel blij voor hem. We bellen regelmatig en als hij scoort, stuur ik hem altijd een sms; en hij doet dat omgekeerd ook. Hij zal niet blij zijn als ik hem woensdagav­ond een sms stuur.

(lacht)”

RC Genk heeft net als jullie de punten nodig,zij het bij de Limburgers om geen voeling te verliezen met de top zes.Het belooft een spannende wedstrijd te worden.

“Wij hebben de punten meer nodig dan RC Genk, wij willen absoluut die zege. RC Genk hoeft zich geen zorgen te maken want ze hebben een te goede ploeg om play-off 1 niet te spelen. Na Nieuwjaar hebben ze aan mij trouwens een extra supporter, maar ze moeten geduld oefenen tot na de

wedstrijd tegen Waasland-Beveren.”

Intussen zijn bij vele clubs de gesprekken aangevat met spelers in functie van volgend seizoen. HeeftWaasl­and-Beveren al met Barak Badash gepraat?

“De club heeft al eens gepolst maar ik wil dat voorlopig nog wel wat afhou

den . We hebben een missie en die wil ik eerst helpen voltrekken. Eens we gered zijn, ga ik er van uit dat de concrete gesprekken wel zullen volgen. De club heeft een optie om mij definitief aan te kopen. Kijk, ik ben heel graag in België en als het van mij afhangt, speel ik ook volgend jaar in de Belgische competitie en bij Waasland-Beveren. Dat ik in de kijker loop bij andere clubs, is voor mij alleen maar een heel groot compliment. Maar ik wil niet op de zaken vooruitlop­en, en eerst het behoud met Waasland-Beveren veilig stellen. Laat de tijd zijn werk doen en dan zien we wel verder.”

Jullie spelen tegen RC Genk op voor ons tweede kerstdag.Vermits jullie volgens de Joodse kalender leven vallen de eindejaars­feesten voor jullie in een andere periode. Pikken jullie toch nog iets mee van deze feestelijk­e periode?

“We beleven het helemaal anders dan jullie maar wij vieren ook Kerstmis en Nieuwjaar. Ook nu zullen we elkaar opzoeken en samen feesten.En wens iedereen trouwens maar een zeer gelukkig Nieuwjaar. “

 ?? FOTO PHOTONEWS ?? Barak Badash.
FOTO PHOTONEWS Barak Badash.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium