Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zesde plaats is het minimum”

Mijat Maric is net voor winterstop in goede doen

- STEF VAN OVERSTRAET­EN

Lokeren neemt het in de laatste competitie­wedstrijd van dit jaar op tegen Cercle Brugge. Na de winst tegen Kortrijk willen Mijat Maric en co liefst de vierde plaats vasthouden en dat kan dan best door aan te knopen met een nieuwe zege.

Mijat Maric was in Kortrijk nog goed voor twee Lokerse treffers. Hij borstelde een strafschop voorbij Keet, maar ook met een afstandssc­hot scoorde de centrale verdediger. Niet alledaags.

“Dat is waar. Ik was heel tevreden met die twee goals. Ik voelde het aan als een bekroning van een goede periode. De laatste weken ben ik weer in vorm. En ook in de laatste wedstrijd tegen Cercle wil ik dat laten zien. Mentaal en fysiek sta ik op scherp en daar kan ik van profiteren in de aanval en op stilstaand­e fasen. Maat het komt niet vaak voor dat ik twee keer scoor. Het is van vorig seizoen tegen Sint-Truiden geleden. Het is misschien een wat bizarre situatie, maar mij geeft het een geweldig gevoel.”

Als je 0-2 uitloopt,mag je de zege eigenlijk niet meer ontglippen.Toch zag het er even naar uit vorig weekend?

“Normaal zouden die twee goals genoeg moeten geweest zijn voor de zege, maar dat was jammer genoeg niet het geval. Het werd een lastige wedstrijd. Bij Kortrijk werd veel risico genomen, omdat ze niet ten onder wilden gaan. We slikten twee vermijdbar­e doelpunten, maar op karakter konden we toch nog winnen. Na de 2-2 was het niet makkelijk mentaal, maar de hele groep heeft goed gereageerd. We hebben een gezonde groep, die zo’n klap blijkbaar toch kan opvangen tegen een lastige tegenstand­er. En ook op een zwaar veld. Want het was zeker niet evident om daarop te voetballen.”

Het belangrijk­ste was misschien dat jullie nog wat meer afstand konden nemen van Kortrijk,een concurrent voor play-off 1?

“We zetten ze op 9 punten en kwamen opnieuw op de vierde plaats terecht, wat vanzelfspr­ekend ideaal is als uitgangspo­sitie voor na de jaarwissel­ing. Natuurlijk willen we dit niet uit handen geven en tegen Cercle willen we er graag nog eens drie punten bijdoen, zodat we heel stevig in het zadel blijven zitten. De zege in Kortrijk was zeer belangrijk, maar het is nog niet gedaan. Er vallen nog veel punten te rapen. Maar voor Kortrijk en Bergen wordt het toch wat moeilijker om bij de eerste groep te geraken. Zij moeten in principe alles winnen om dat nog te verwijzenl­ijken en dat lijkt met toch wat moeilijk. En als we na Cercle op 40 punten staan, dan hebben we toch een stevige optie genomen op de nacompetit­ie tussen de grote ploegen. Toch zullen we op de top van ons kunnen moeten presteren, want we missen twee sterkhoude­rs met De Bock en Persoons door schorsing. We zullen dus allemaal nog een laatste tandje moeten bijsteken dit jaar. Cercle is ookeenande­rteamdanin­deheenrond­e. Dat zag ik al op tv. En dat heeft natuurlijk metFoekeBo­oytemaken,maarabsolu­ut ook met Gudjohnsen. Zo’n beslissend­e speler kan een wedstrijd makkelijk doen kantelen.”

Kerstvoetb­al zorgt elk jaar weer voor wat discussie.Veel buitenland­se spelers zouden tijdens de feestdagen toch liefst bij hun familie doorbrenge­n.Jij ook?

“Eigenlijk wel. We zijn al lang bezig. Het wordt ergens toch wat tijd voor vakantie. Maar het valt niet verkeerd te begrijpen: we gaan er altijd vol voor. Al is zes dagen vakantie om de familie te bezoeken wel weinig. Met de kerstdagen is een deel van mijn familie naar België gekomen en hebben we samen gevierd. En met oudejaar ga ik drie dagen naar Zwitserlan­d met het vliegtuig en daarna reis ik nog drie dagen door naar Kroatië bij familie en vrienden. Het zal deugd doen om even het hoofd leeg te maken, om er daarna weer in te vliegen en het laatste deel van de competitie zo goed mogelijk af te ronden. We kunnen daar nu op focussen, aangezien we niet meer in de beker zitten. We willen daarom ook graag de vierde plaats halen. De zesde positie is echt wel het minimum om te halen voor onze groep.”

“Het zal deugd doen om even het hoofd leeg te maken.”

Mijat Maric

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Mijat Maric heeft een van zijn twee goals gescoord tegen KV Kortrijk .
FOTO PHOTO NEWS Mijat Maric heeft een van zijn twee goals gescoord tegen KV Kortrijk .

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium