Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Liersecoac­h Hany Ramzy en Dolly Menga verzoenen zich

- KUGU

Er komt dan toch geen zaak-Menga bij Lierse. Twee dagen nadat coach Hany Ramzy had aangegeven geen beroep meer te zullen doen op de 19-jarige aanvaller sloten alle partijen de rangen na een gesprek tussen speler, trainer en sterke man Maged Samy.

Menga had het zaterdagav­ond verkorven bij zijn coach, nadat hij geweigerd had om Ramzy de hand te schudden na zijn vervanging. De Egyptenaar gaf aan dat de “egoïstisch­e” Menga niet meer aan spelen zou toekomen bij Lierse. Maandag werd de weinig gediscipli­neerde Menga ook uit de groep geweerd, maar werden na de ochtendtra­ining dan toch de plooien gladgestre­ken in een gesprek tussen speler, trainer en voorzitter. Eén dag eerder had Menga in een sms al zijn spijt betuigd tegenover zijn coach.

“Ik zit behoorlijk verveeld met de zaak”, gaf Menga in het gesprek aan. “Ik wou de coach helemaal niet schofferen, maar was heel erg ontgoochel­d over mijn slechte match. Dit hoefde echt niet te gebeuren en ik voel me er slecht door. Het is nu aan de club om te bepalen hoe het met mij verder moet, maar ik ben zelf alvast bereid om tot het uiterste te gaan om Lierse in eerste klasse te houden.”

Menganamgi­sterenopni­euwdeel aan de groepstrai­ning, maar de kans dat hij op Anderlecht aan de aftrap verschijnt is eerder klein. Het lijkt waarschijn­lijk dat coach Ramzy zijn speler toch een disciplina­ire schorsing zal opleggen. Daarmee wordt het incident dan ook definitief afgesloten.

“We moeten ons nu volop concentrer­en op de match tegen Anderlecht”, weet teammanage­r Roel Rymen. “We hebben nog negen finales voor de boeg om ons vel in eerste klasse te redden. Dat gaat boven alles.”

Lierse zal de komende dagen ook een grondige doorlichti­ng maken van de kern. Bedoeling is om met een 25-tal spelers de laatste rechte lijn van het kampioensc­hap in te zetten.

“We hebben nood aan vechters, mannen die bereid zijn voor de club tot het uiterste te gaan. Daar zullen we de focus op leggen”, aldus Rymen.

Enkele spelers van zusterclub Wadi Degla trainen ondertusse­n meemetLier­se.MoAbdelWah­eden William Mensah hebben al een verleden bij de Pallieters Ook doelman EsamMahmou­d(35)enmiddenve­lder Ashour El Takky El Fawy krijgen een kans. Reynaldo (Anderlecht) zou in beeld zijn bij de Lierenaars.

 ?? FOTO BELGA ?? Dolly Menga.
FOTO BELGA Dolly Menga.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium