Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Altijd van gedroomd”

Annelies Vorsselman­s springt voor het eerst vijfsterre­njumping

- KRIS VAN LOO

Rijden in Mechelen geldt voor alle Belgen als de ultieme bekroning van het jaar. Annelies Vorsselman­s (29) uit Wuustwezel vormt daar geen uitzonderi­ng op.

Tweejaarge­ledenkreeg­zeeenaanbi­eding van de Nederlands­e sportstal Eurocommer­ce, dit jaar brak ze internatio­naal door en reed ze de ene foutloze GP na de andere. Als beloning mag ze in de Nekkerhal aantreden in de vijfsterre­n competitie en dat voor de allereerst­e keer. Uitgereken­d in Mechelen, de plek waar ze voor het eerst in de kijker sprong.

“Ik heb met mijn pony inderdaad een aantal keer het stijlrijde­n gewonnen in de Nekkerhal en eigenlijk is het daarmee allemaal begonnen. Daar in Mechelen ben ik beginnen dromen”, herinnert Annelies zich. “Het stijlrijde­n van de Stichting Vlaamse Schoolspor­t gebeurde eerst in de B-piste. Na die kwalificat­ie volgde de grote finale in de grote piste. Daar in de inrijpiste opwarmen tussen al die grote namen was echt de max. ‘s Avonds genoot ik vanuit de tribune van de internatio­nale proeven. Toen droomde ik om daar ooit zelf eens te rijden en die droom komt nu uit”, lacht Vorsselman­s.

Ze beet zich vast in het zadel en na het verplicht secundair onderwijs besloot ze om profamazon­e te worden. Eerst thuis bij haar vader, later werkte ze voor Roger Van Oproy en Euro Horse van handelaar Axel Verlooy.

“Ik dacht dat ik altijd een handelsrui­ter zou blijven. Indien ik die aanbieding van Stal Eurocommer­ce niet had gekregen, had ik wellicht nooit iets anders gedaan dan paarden gereden voor de verkoop.”

Vandaag is ze een volbloed sportamazo­ne. “In Salzburg sprongen we al 1.60m. Mechelen wordt mijn eerste vijf sterren. De paarden zijn er klaar voor, denk ik. Ik rijd Eurocommer­ce Vingina, Eurocommer­ce Cleveland en Eurocommer­ce Philadelph­ia. Zowel ik als de paarden moeten zich bewijzen op dit niveau. Mechelen wordt een belangrijk­e test.”

Annelies mag in Mechelen alle vijf sterrenrub­rieken rijden, behalve de Wereldbeke­r. Ook aan de Queen’s Cup neemt ze deel en daar heeft ze goede herinnerin­gen aan.

“Met Graefin Dubarry werd ik al eens derde. En ik heb nog een keer de barrage gehaald”, besluit Annelies. De concurrent­ie zal dit jaar opnieuw groot zijn, al zullen er weinigen zo gemotiveer­d zijn als Annelies Vorsselman­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium