Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk zijn inspanning­en verteerd”

Bart Aernouts hoopt op goeie dag in Zolder

- KLE

Bart Aernouts blies warm en koud het voorbije weekend. Zaterdag in de ploeterpoe­l in eigen Essen werd het een teleurstel­lende twintigste plaats. Zondag op de lastige citadel in Namen liet ‘Bartje’ een meer dan verdienste­lijke zesde plaats optekenen.

“Als het parcours op Rouwmoer er drassig bijligt zoals dat vorige zaterdag het geval was, heb ik op mijn vroegere thuisbasis nog nooit goed gereden”, concludeer­t de renner van AA-Drinks. “Heel jammer want voor eigen publiek wil je natuurlijk liever niet afgaan en hoop je er vooraf op dat je je supporters eens kan verwennen. Maar niks aan te doen. Het eigenaardi­ge was dat ik op training een goed gevoel had. Eens de cross aan de gang ondervond ik evenwel al snel dat het ook dit jaar weer niet zou lukken om mee te strijden in de spits.

Dat het zeker niets te maken had met een gebrek aan conditie, bewees ik zondag. In Namen was het zowaar nog een pak lastiger. Je droeg niet alleen de inspanning­en van daags voordien mee maar de steile hellingen daar zijn echt niet van de poes. In de eerste ronden ging het vrij vlot. Ik kon lang aanklampen bij het groepje van Sven Nys en Klaas Van- tornout.Naarmatede­wedstrijdv­orderde begon ik evenwel steeds meer af te zien van mijn rug. Daar waren de zware inspanning­en van twee opeenvolge­nde zware crossdagen zeker niet vreemd aan. Op een bepaald moment moest ik afhaken en van toen af ging het snel achteruit bij me. Ik stond haast stil. Ik zat helemaal stikkapot toen ik over de streep kwam. Pauwels moet wel enorm goed geweest zijn om iedereen zo op afstand te rijden. Chapeau voor zijn prestatie.”

DAG PER DAG

“Wat het in Zolder gaat worden, is koffiedik kijken. Ik heb voldoende ervaring omtewetend­atjehetvan­dagtotdagm­oet bekijken. Het is niet evident om te recuperere­n van alle crossen die zo snel achter mekaar komen. Voor mij is dit traditione­el een heel zware periode. Vandaar dat ik heel voorzichti­g ben met mijn uitspraken vooraf. In Zolder wacht in principe een omloop die bij mijn mogelijkhe­den past. Als ik een heel goeie dag heb, moet ik daar goedvoorde­dagkunnenk­omen.Maarna Essen en Namen moet ik echt afwachten wat het wordt. Iedereen zat net als ik op zijn tandvlees zondagavon­d. Ik hoop dat twee dagen voldoende zijn om weer paraat te zijn.”

 ?? FOTO BELGA ?? Bart Aernouts, ploeterend door de modder.
FOTO BELGA Bart Aernouts, ploeterend door de modder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium